Min stjärna

Moa är fotografen


Perfekt dag

Godmorgon eller vad man kan kalla det ;)
Blev väckt ganska tidigt idag, runt 10. Åkte ner till Lekeryd för att planera resan till Kroatien om en vecka. Vi åker dit på min födelsedag (8 juli) och är där i 10 dagar, perfekt födelsedagspresent!

Btw, Lisa kommer snart och vi ska la bara skratta i genom dagen, får se vad vi hittar på och hur länge hon är här!
Senare ikväll/natt åker förhoppningsvis jag och syrran in till jkpg och träffar några. Wiho!

Jag och bästa lisutttt :*


3 från igår

 
 
 

Pizzaköp på G

påväg ner mot Lekeryd för ska köpa lite pizza, tjock?
Nej men imorgon kommer jag börja mitt nyttiga liv, på riktigt nu. Endast godis en dag i veckan (fredag, lördag eller söndag) och då ska de va endast lite godis.
Senare ska jag kolla på Vampire Diaries och skypa lite. Puss


träning

Sprungit 4 km nu, blev inte 1 mil ;)
Ska springa varje dag nu, så fort jag får minst lilla tid över så går jag ut och springer en runda. You have My word.

Tack för de fina bilderna oxå Wilma, hon har fotat del 1 och del 2 på p&j i Aneby igår. Fler bilder kommer som moa fotat!

Nu ska jag ta en dusch, sen ska jag dammsuga och sist men inte minst sätta mig framför Vampire Diaries! Skönt!

Haha, ful ponni


Pay and jump i Aneby del2

 

Pay and jump i Aneby del1

 
 

Träningsmotivation

Oherregud, jag vill bara springa, ska försöka springa över 1 mil idag. Vill verkligen det här nu. Så nu kör vi, tagga träningsvärk!


trött morgon

Idag ska jag bara gå en promenad med Pantis. Om jag ens orkar det. Vet att det är dåligt för hästar att vila efter att de hoppat och att det ökar risken för skador men är så fruktansvärt stressad och vet inte varför. Imorgon vilar hon iaf för ska träffa Lisa som kommer vara borta hela sommarlovet.
Ska ut och springa ikväll, ska verkligen jobba på beach 2014 nu. Åker ju om till Kroatien om 11 dagar så tränar fram tills dess och springer säkert i Kroatien oxå *host*.
Ska verkligen ta vara på att ha en smal kropp nu. Måste bara jobba ner lite fett och jobba mer muskler istället! Kommer springa eller gå nästan varje dag framöver. Puss


p&j i Aneby 27/6 - 90 cm, 4 fel


Depp

Vet ärligt inte vad jag deppar för, mår bra osv men ikväll är en sån kväll som jag sörjer för ingenting. Lyssnar på sorglig musik och tänker väääääldigt mycket. Har till och med ställt klockan så jag ska upp och göra en grej imorgon. Det kommer upp på bloggen såklart!

Godnatt


Finafina ponny

Pantis va så grymt otroligt fin både idag och igår, främst igår. Jag klantade mig idag och satte ingen bra grundgalopp och bara släppte henne. Fel gjort utav mig och om det inte var för henne hade vi rivit minst 2 hinder till. Hon är verkligen grym och det dröjer inte länge innan vi startar 1m! Måste dock få i ordning på vårat samarbeta när det gäller hoppning igen ;)
Men ville bara säga att hon va så grymt fin idag. Gulsvärt av henne att ge så mycket men få så lite. Tack P <3


En bom ner

Asså shit, är så missnöjd med min insats, Pantis va huuuuuuuur fin som helst men jag red för tätt in på 2:an vilket gjorde att hon petade det.
Absolut inte Pantis fel!


Godmorgon

Shit va mys jag har det, sitter och äter framför Vampire Diaries, taggar "tävling" såklart!


Dagens ridpass

Asså shit va fin Pantis va idag. Skrittade fram i 1,5 timme i skogen på lång tygel, jobbade lite form emellan åt. Hon va pigg men positiv. Efter 1,5 timme red jag hem och skulle testa alla gångarter i paddocken istället. Red dessutom barbacka. HOLY MAKARONY va snygg hon va, otroligt samarbetsvillig och sjuuuuukt fin. Började i högergaloppen och där är hon verkligen fin just nu. Sen kom vi till hennes svaghet, vänstervarvet. Men ändå så gick hon så sjuuuuukt fint. Galoppfattningarna har vi verkligen fått kläm på nu. Hon fattar rätt galopp utan att stressa. Asså ni anar inte vilka fina fattningar hon gör i nuläget. Hoppas hon är såhär mjuk imorgon för då kommer vi verkligen äga banan! Nu är jag sjukt taggad för pay and jump! 90 cm startar vi. Endast en start för att minska risken för att slita ut henne som förra gången när jag fick starta direkt efter min start i 80. Fick då med med 12 fel i 90 cm. Imorgon satsar vi på felfritt. jag bryr mig inte om rosett, huvudsaken är att vi är tillbaka på den lugna sidan igen. Min fina älskade vän, du betyder världen för mig <3


Just nu


Trött as hell

Aldrig varit tröttare i hela mitt liv. Uppkörningen imorse gick bra trots dålig sömn. Satte mig och kollade på Vampire Diaries när jag kom hem. Pluggade lite till uppskrivningen på moppen.

Nej, helt seriöst, varför har jag ens blogg?
Okej, på riktigt nu. Jag är väldigt sugen på att lägga ner bloggen. 50/50 just nu.


gamla bilder ♥

 
de här bilderna är tagna förra sommaren, haters gonna hate ♥

Uppkörningen

Läskigaste jag gjort i mitt liv men ändå så sjukt roligt. Skakade så sjukt mycket av nervositet. Ni anar inte!


Godmorgon

Regnig morgon och jag ska ner till Huskvarna och köra moppe nu. Uppkörning på G!
Har redan ramlat med min egna när det vart torrt ute och idag regnar det. hell.
Mitt hår är natural idag och även ansiktet, ingen plattång eller nåt smink. Känns skönt faktiskt och ska försöka använda det så lite som möjligt över sommaren. Även sen efter såklart ;)

Puss


JÄVLIGT FÖRBANNAD

Okej, tack och hej för mig ikväll, tänker fan inte ens röra bloggen, är så jävla förbannad. En grej hemma så ni kan va lugna. Men min ilska tar över helt och hållet. Puss


trött

Hej på er!
Kom precis in från stallet, varit ute där i 4 timmar nu så är väldigt sugen på att lägga mig i soffan med nåt gott och kolla på Vampire Diaries. Blir nog så!
Har absolut inget mer att göra idag.. Springer kanske en runda senare ikväll när det blivit svalare. Förövrigt gick Pantis ganska bra idag, fortfarande stel i vänster men otroligt mjuk i höger. Hon va ganska stark i formen och ville inte alls ta upp huvudet när jag bad henne utan krökade bara mer på nacken. Får jobba mer i vänstervarvet framöver för där är hon verkligen stel.
Hon skenade en del med mig idag oxå, sprang av sig rejält! Fast det va ute på ängen när vi skulle galoppera av hästarna. WRUUUUM.

Puss
Såhär ser hon ut i kroppen just nu, dock inte så mörk utan jag tvättade henne, hehe ;)


Godmorgon

Tidigt uppe idag för hovslagarn kommer snart. Remie ska skos på nytt.
Idag ska hästarna gå riktigt hårt i paddocken. Vi ska kräva väldigt mycket utav de och jobba mycket vägar. Pantis va trots vilan väldigt fin redan igår. Ganska mjuk och följsam. Så idag blir det förhoppningsvis ett bra dressyrpass.

Puss


Hoppträning 24/6


Hoppträning

Pantis fick hoppa lite idag inför torsdag. Hon va väldigt pigg men när jag väl hade ridit fram ordentligt och ställde mycket krav på henne så blev hon tillslut fin. Det var då jag började hoppa.
Enkla hinder med en snäv sväng i banan. Slutade på 95-105. Kändes bra tills på torsdag då hon va väldigt lugn och kontrollerbar.

Vill ni ha film?


Godmorgon

Vaknade för nån minut sen av att de va för varmt i rummet, hehe. Förresten har jag glömt att säga att på torsdag är det pay and jump i Aneby och då ska Pantis och jag starta 90 cm.
Vi är inte tränade till att starta på torsdag men det får gå som det går. Vi startar bara en start just för att vi inte tränat på hela helgen, hon har vilat och fått promenader.

Idag ska jag till stallet och rida ut odjuret, lagom pigg? Ska galoppera mycket men det ska va samlat, inga rusningar. Kontrollerat.
Puss

Asså titta vad fin hon är!


Bekännelser

•jag hatar killar som bara tänker på sex och alkohol - brinn i helvete med er

•jag är gaaaaalen

•skratta är bland det bästa som finns

•har massa tvångstankar

•kan inte leva utan min mobil

•jag är kär

•mina hörlurar är väldigt viktiga för mig

•Pantis är min helt egna ponny

•jag är otroligt rädd för småkryp


Hemma!

Äntligen hemma, har inget att blogga om, puss

Liten plutt madde


Ursäkta

Täckningen här nere är helt jävla off, seriöst!
Kommer knappt in på nåt i mobilen och att skicka ett sms tar typ 3 år. Därav varför jag inte uppdaterar! Har iaf sjukt kul! Puss


Mot Halmstad!

Nu väntas det 2,5 timme i bilen. Ganska skönt för ska sova. Gått upp tidigt flera dagar i rad nu så behöver sömn!

Btw så körde jag min moppe idag, första gången på den moppen och så ramlade jag, HAHAAH! Ganska PRO.
Fick iaf skitont i handen, lite svullen men whatever, huvudsaken va att jag hade roligt och det hade jag!


Godmorgon

Vaknade precis av väckarklockan, snoozade en timme idag igen. WOOPSI

Ska ut och rida Pantis på ängen i ca 30 min, sen senare i eftermiddag åker jag till Halmstad och är där till söndag. Så Pantis vilar tills dess, ganska bråttom så puss!


Barbacka på Daisy

Åh, ska rida snuttisen nu, precis ridit Merlin.

Daisy är den benigaste hästen jag ridit, ryggraden rakt upp i... Ja ni vet vad.

Menmen, finaste hästen på jorden! Stor oxå!!


Frukost


Vilken underbar morgon!

Snoozade klockan en timme i morse, va så sjukt trött. Gick iaf upp vid 7 och longerade Pantis i 30 minuter. Duktig ponny <3
Efter det tränade jag Remie och Ida i dressyr. Och det slutade faktiskt väldigt bra! Hjälptygel i gummi flög på idag. Just för att Ida skulle kunna koncentrera sig på att rida utan att behöva tänka för mycket på formen. Skönt!
Remie blev faktiskt riktigt fin!

Snart ska jag med mamma in till stan och sen ska jag på moppekurs, sen snabbt hem och direkt till Aneby för träning där. Pantis hinner vi inte ta med tyvärr :(


Dagens ridpass

Red en sväng i skogen idag, P va ju en aning pigg men ändå ganska fin. Red till grannens ridbana genom skogen så red igenom henne där i alla gångarter i båda varven. Vänstergaloppen va hon jättejobbig i. Usch. Men det löste sig tillslut!

Nu ska jag sova, klockan är ställd på halv 7. Då ska jag longera Pantis, sen ska jag träna ida och remie i dressyren. Kul!
Efter det kommer jag åka till moppekursen! Kommer plugga lite imorgon oxå :)


uteritt på G

Kom hem från moppekursen för en stund sen och fick en överraskning när jag kom hem! Nämligen en moppe! Världens bästa föräldrar eller vad?

Precis ätit hamburgare och pommes. Nu ska pantis ridas ut i skogen. Samma runda som hon skadade sig på sist. Idag mer bestämt och ska de va skritt så ska det. Punkt slut

Ser ni hur glad och söt hon är eller?


Bilder från igår

Finaste ponnyskrutten


Gårdagens hoppträning

Aldrig i hela mitt liv sett än sån glädje hos Pantis. Hon hade stor kapacitet igår och jag kände att jag för en gångs skull kunde kontrollera henne. Ganska snabb på halter osv. Hoppade tunnor, nemas problemas.

Tränade på kombinationer då hon brukar vika undan för det ibland. Igår gjorde hon det en gång. Vi kom väldigt fel på första hindret och snubblade, hann inte komma upp ordentligt och då sprang hon förbi. Tycker det va väldigt rätt av henne att göra så. Annars hade jag fått smaka grus, hehe.

Hoppade inte så mycket, slutade på att det sista hindret i kombinationen låg på 90.
Hon va ganska studsig idag, småstegrade några gånger. Men det va bara övertagg.

Moa satt upp oxå. Skrittade och travade lite. P skötte sig i skritten men de gick lite fort i traven. Vilket innebär att när man ska ta tillbaka så drar hon upp huvudet och studsar lite och vill galoppera. Moa märkte nog hur känslig Pantis faktiskt är. Det räcker med att tänka "volt" så gör hon en volt. Hihi.
Moas kommentar va: fan va läskig hon var, fattar inte hur du vågar rida.

Nej men det jag vill komma fram till är att ni borde inte döma mig och Pantis för hon är svår. Helt ärligt nu. Ni säger för mycket utan att veta och det är synd.


Från dagens hoppträning

Hon va minst sagt taggad idag!


MASSA SVAR

vad för märkesutrustning har du?
jag har mycket blandat, ingen aning faktiskt, haha!
 
vart har du köpt schabraket?? :D
detta är det ända schabraket jag är nöjd med som jag köpt på ullared faktiskt! :)
 
Vilka märken gillar du mest inom hästvärlden?
är ingen märkessnobb, köper det som är snyggt typ hehe
 
Har du mycket kingsland?
hade jag haft pengar hade jag haft massor ;)
 
Vad tycker du om kingsland?
dyrt men snyggt! 
 
Vilka märken gillar du mest på vanliga kläder?
älskar kläder från gina, så mode!
 
Vad för märken gillar du på utrustning och kläder?
hm, blandat, köper vad sm är snyggt :)
 
är det din transport och är du nöjd med den?(blåa)
det är min farbrors så jag lånar den så fort jag ska iväg, den är även till salu om nån letar! ;) grymt snygg och säker! :)
 
vart har du köpt ditt "fuck canser" armband?
här: https://www.ungcancershop.se/armband-vit-p-133-c-163.aspx
 
Vrf har du ett armband med fuck cancer? Dock stämmer helt!
jag hatar cancer, min morfar dog i det! 
 
Mår Pantis bättre? Har inte,fattat riktigt men va, är det för knöl hon har fått?
Pantis mår jättebra! Hon fick en knöl av en fästing, tror hon kan vara lite allergisk.
love ♥
 

Dagens ridpass

Vet inte huuuur många gånger jag skrivit om detta nu så det blir bara en liten sammanfattning.
Pantis va sååååååå fin idag!
Till och med en väldigt samlad och lugn galopp. Lugn fattning på väldigt liten volt. Finis <3

Godnatt, imorgon är det uppvisning i stallet. Sover hos Wilma inatt.


Stress

Vaknade vid halv 2 idag av att mamma väckte mig. Vilket innebär stress!!!
Jag måste rida pantis innan jag åker till Aneby och tränar inför showen, skyndaaaa


WORLDS HAPPIEST

Åh, ni anar inte hur nära jag va på att släppa massa glädjetårar idag. Det första jag gjorde när jag kom hem va att springa in och byta om sen till stallet. Pantis knöl hade gått ner och bara ett bett från fästningen syntes. Eller de va en skorpa. På benet va såret fortfarande en skorpa och lite svullet, inte mycket men tryckte lite på det och hon va inte öm. Så va huuuuur glad som helst och P va hur pigg som helst över att få komma ut ur hagen. Hon va väldigt trevlig mot mig idag men tydligen hade hon och de andra hästarna sprungit väldigt mycket i hagen idag. Sparkat mot varandra osv. Så på ett sätt va P ganska trött.

Skrittade mest idag och redan vid uppsittningen kände jag hur mycket jag saknat att rida henne, helt sjukt! Hon skrittade på bra framåt och va ganska pigg men ändå lugn. Skrittade en lång tid innan jag tog tyglarna och började jobba lite form utan krav. Mest för att se om det gick att mjuka upp henne. Efter ca 10 min gick hon helt klockrent och då va jag bara tvungen att testa lite trav så travade en stund oxå. Jobbade SMÅÅÅÅ volter hela tiden så att hon verkligen fick använda ryggen. Hon va så fantastiskt fin och jag kände bara att varje ridpass med henne har varit såååå värt det här. Kunna sätta sig barbacka på en het ponny som vilat i 5 dagar pga "skada" och sen kunna rida bättre än något annat tillfälle. Hon tog halterna direkt från traven, asså verkligen direkt!!
Så sjukt nöjd över hennes insats idag, så otroligt fin var hon!
Längtar tills imorgon då jag kan galoppera henne, Godnatt <3


trött

Va uppe sent igårkväll. Väntade på att några killar skulle komma till mig och syrran. Dock hittade de aldrig hit så vi sket i det och gick och la oss vid halv 1. Gick upp vid 6 och det har tagit väldigt hårt på mig idag, haha! Är så sjukt äckligt trött så lär somna det första jag gör efter att ha skrittat P sen.
Imorgon kommer jag svara på alla frågor jag fått in igen! :) tänkte även ta tag i updaten nu. Det är ju sommarlov lixom ;)

Finaste Remie och jag i höstas <3


Taggar som tusan

Åh, ska bli så skönt att åka till stallet och rida sen! Eller ja... Skritta :)
Mitt liv har varit väldigt kaos denna veckan, därav vf jag inte uppdaterat. Vill inte gå in i detalj men haft det ganska kris.

På onsdag nästa vecka åker jag ner till Halmstad. Campar där över midsommar som vanligt! Mys! Känner en kille där från förra året så ska bli väldigt kul att se honom igen! Memories ;)

Sen på min födelsedag (8 juli) åker jag till Kroatien så det blir as najs! Och under de 10 dagarna jag är där så kommer hästarna släppas på riktigt sommarbete, högt gräs som håller på att växa just nu. Redan upp till knäna! :)
Förövrigt kommer jag träna stenhårt i sommar, i höst ska vi komma runt en bana felfritt på 1m. Hoppas på att både jag och Pantis kommer hålla oss ifrån skador och sjukdomar!
Puss


SOMMARLOV

okej, helt ärligt nu så måste jag väl ändå vara den ända som inte vill ha sommarlov?
Jag är den person som vill göra väldigt mycket och får jag för mycket tid över så tänker jag för mycket och då kommer alla känslor fram. Jag måste alltså ha något att göra hela tiden. Men däremot får jag inte göra för mycket för då går jag typ in i väggen och så blir det tillslut att jag inte gör nåt.

Okej? NOBODY CARES
Nej men såhär såg jag ut idag


Godmorgon

Påväg in till skolan, klänning, lockigt hår osv.. Det är ju trots allt skolavslutning för min del idag. Haha, helt efter eftersom alla slutade antingen i onsdags eller igår. Menmen :)

Senare ikväll ska pantis skrittas, endast skritta och sträcka på halsen hela passet, rider förmodligen barbacka. Just för att starta stabilt och gå sakta framåt.

Puss

Bilder på hur jag ser ut får ni sen


Svar på era frågor om Pantis

Pantis har varit väldigt konstig den senaste tiden, de va när jag satte in bettet på henne som hon har börjat bli jobbig igen. Hon till exempel bara springer utan att stanna. Hon kastar sig och studsar och skiter totalt i hur mycket jag tar i tyglarna. Hon springer undan arbetet och när hon väl jobbar med ryggen börjar hon studsa för att slippa arbeta.
Förra veckan red vi ut en ny väg i skogen, massa nya ridvägar och hon blir så sjukt pigg då. Det gick som vanligt ända tills vi skulle rida den sista biten hem. Vi travade och hon fattade galopp själv. Jag kunde verkligen inte få tillbaka henne eller svänga henne då det var så smalt. Vi kom till en nedförsbacke där hon fick sån fart och började skena. Hon vägrade stanna hur mycket jag än tillslut drog. De va väldigt mycket svängar och inte alls lång ifrån vägen så va väldigt koncentrerad på att hålla mig kvar. På högra sidan va det ett stup ner som vi höll på att rida rakt ut i och det var då jag fick stopp på henne. Ca 50 m ifrån vägen. Hon flåsade som sjutton och var svettig.
När jag kom hem såg jag såret. Hon hade under den tiden sparkat sig själv på sitt högra bakben. Hovslagarn hade inte filat till spikarna i hovarna ordentligt så det var det som orsakade det. Satte mig sen och gjorde rent såret som var säkert 1 cm djupt in mot senan. Smörjde med helosan och satte en gasbinda på. Det gick hon med i några dagar till såret slutat blöda. Och läkt från det rinnande som kom ur.

Nån dag efter hittade jag en stor knöl långt bak på hennes mage. I den satt det en fästing som inte kan ha suttit där länge för den va väldigt liten. Vet inte vad som orsakade knölen men hon får lite vila ifrån att anstränga sig ifall det skulle vara nåt som går runt i blodet. Hoppas hon mår bättre idag när jag ska dit. Återstår att se!

Första bilden är på hur såret såg ut efter några dagar. Hon va väldigt öm runtom och hon haltar lite. Inte mycket men hon är stel.


bad as hell

Ursäkta mig men jag har verkligen noll motivation. Och ni få som kollar in här och lämnar kommentarer kommer få nåt gott av mig en gång i tiden!

Pantis vilar ju som sagt ett tag nu. Skönt för henne. Ska till stallet imon och kolla till knölen och benet. Gå en promenad och känns hon okej så kanske jag hoppar upp och skrittar en stund.

Sätter förhoppningsvis igång henne på fredag för på söndag kommer troligtvis en tränare hem till oss och tränar mig och Ida!

Klippte mig idag btw, nöjd men saknar redan längden på mitt andra hår. Dock klippte jag bara typ 2 cm så de va helt okej!

bilden: i morse med mitt gamla hår


Bekännelser

•jag är otroligt blyg i början men tar för mig väldigt mycket sen och bjuder på min konstiga sida som framstår ofta.

•jag blir sällan kär men när jag väl blir det blir jag förälskad i fel kille.

•jag är väldigt rädd för vad andra ska tycka , tråkigt men sant.

•brukar alltid sitta och förolämpa mig själv över hur fet jag är innan jag springer, alltid då jag får bäst motivation, haha!

•jag är väldigt lat.

•jag har inte så bra betyg i skolan.

•jag älskar mitt armband där det står "fuck cancer".

•jag är otroligt dryg och skrattar ofta tills jag gråter

•har väldigt mycket humör, är jag glad då är jag verkligen glad, är jag förkrossad är jag en helt annan person. Är aldrig ett mellanting.

•gömmer ofta min ledsna sida inom mig.

•är sjukt rädd för skräckfilmer men älskar att kolla på de.

•brukar alltid hålla händerna för ansiktet och kolla mellan fingrarna i en springa när en skräckfilm är läskig.

•jag älskar killar som luktar parfym och har vita converse.


Kramp

Precis hemkommen från Aneby, red fina stipe. Dock hade jag kramp i högra vaden och i magen så de va mindre skönt. Men hon var iaf jätte fin idag! :)

Imorgon ska jag klippa mig, kommer säkert bli kort eftersom jag ska klippa bort det slitna och det är en del...
Vill egentligen inte klippa mig men det är verkligen ett måste. Vill ha långt hår ju :(
Jaja, mår som vanligt ikväll. Ganska trött, förkrossad och orolig.


HOME

Godmorgon på er, eller ja, god eftermiddag.
Denna veckan har det bara varit sadface dagar, mått riktigt dåligt stundtals. Mamma står och gör pannkakor till mig, världens bästa <3
Ska btw gå ut och kolla till P snart, hoppas hon mår bättre och hoppas hon inte haltar och att knölen på magen gått ner.
Ska snart till Aneby och rida, lånar Häst eftersom P är skadad. Eller ja, har ett sår.

Puss

Calleballe <3


Pantis idag

Var bara i stallet och vände typ. Borstade lite på Pantis, gick en promenad och lät henne beta lite gräs. Svullnaden va lika stor och äcklig som igår och nu har hon blivit stel i bakbenen och haltar lite i benet hon har såret. Blir nog vila för henne ett tag!


Sick

Mamma ligger inne på sjukhuset igen, pantis KANSKE är sjuk och blev precis dumpad av min kille. Jag är nog den starkaste personen i världen just nu.
Bloggen läggs åt sidan under eftermiddagen. Kanske kommer upp inlägg senare.


Morgonsur hos hästarna

Precis varit ute och kollat till P i hagen, knölen va lika stor och hemsk som igår. Jag återstår och ser ifall nåt händer, så länge hon är kry i sitt beteende så får det vara. Däremot ska vi ringa veterinär och fråga. Vi ska även söka lite på nätet.


Angående alla frågor

Kommer som idag svara på alla frågor i ett inlägg när jag fått in tillräckligt många om det inte är en akut fråga förståss ;)

Så när ett x antal frågor kommit in kommer de upp ett inlägg där jag svarar på alla, eller KANSKE videoblogg.


Gooood

oj, vilken dag!
Var med Wilma in till Jönköping och hade bara allmänt trevligt! Åkte sen hem och kollade på 1 avsnitt av Vampire Diaries innan Ida kom och så red vi bort till grannen och hoppade lite. Endast låga hinder idag för att få in rytmen och komma rätt osv. Sen är hon ju lite konstig nu med så valde att inte pressa henne. Blev varken några filmer eller bilder idag, sorry.

När jag kom hem insåg jag att pantis hade fått en knöl på magen, en stor knöl. Fick en hjärtattack typ och det första jag sa "är det en cancerknöl dör jag" MEN troligtvis va de inte det då det satt en fästing i ena änden av knölen som vi senare tog bort. Hon var väldigt uppspelt och travade konstigt efter det eller så inbillade jag mig bara..
Ska upp tidigt imorgon och kolla till henne så hon inte är hängig eller nåt. Ska kolla till knölen osv.. Undersöka henne med andra ord :)

Nu ska jag sova, natti


frågor och svar

hej , vad tycker du om märkesutrustning? Har du mycket sånt? Vad vill du ha nu? (Hästgrejer) vilka är dina favoritmärken? Svara snällaaaaa! Din blogg är bra
jag tycker märkesutrutning alltid är mycket snyggare än "vanlig" utrustning. Dock mycket dyrare. Jag har mest märkesutrustning men har självklart utrustning utan märke.
 
Tycker du att du rider bra? 
jag tycker varken jag rider bra eller dåligt, jag har precis som alla andra en egen ridstil och har mycket jag behöver öva på!
 
Hur uppfattar du din ridning? 
bestämd, kravställd och positiv
 
Om någon hade lagt ett bud på 50000 kr på Pantis hade du sålt henne? 
jag är långt ifrån klar med Pantis, känner mig inte redo att sälja henne. 
 
Pantas är en b ponny va?:)
jag hoppas du driver, hon är en liten d-ponny!
 
Hur ofta tävlar du? :) 
Jag tävlar inte, utan hoppar bara pay and jump ca 1 gång i månaden.
 
vilken skola går du på? 
Alfreddalinskolan 

går dina hästar med skor eller inte? 
dolly går barfota, Pantis är skodd runt om och Remie har endast skor fram.

ska du starta pantis lokalt snart? 
Det är en tidsfråga, känns hon okej och om jag har koll på henne kommer hon och jag starta lokalt 2014. Man får inte glömma att hon INTE kan ridas hur som helst, hon kommer aldrig bli en tävlingsmaskin i mina ögon.

finns de några mer hästar i ditt stall än dina?
Nej
 
Vad har du för planer med pantis? 
Hm, lära mig, träning kommer alltid gå framför tävling och känner jag mig redo snart kommer vi starta lokalt. Sen får vi se hur högt hon kan hoppa och framförallt vill. Tror hon har stor chans att kvala till MSV om några år.

Har för mig om att du har kille, är ni tillsammans fortfarande?
Nej, det tog slut inatt.
 
Måste bara fråga eftersom du blogga på nattstad innan! Är det bra o hur är mobil appen?
själva bloggen blir väldigt ful men appen är nog den bästa bloggapp du kan ha :)
 


Jobbig natt

Var uppe ganska länge igår igen, diskuterade en sak med boyfriend och vi valde att gå skilda vägar. Tyvärr.

Valde att åka hem till Wilma igårkväll istället för att åka på studentfesten. Vi köpte massa godis och la oss sedan och kollade på Vampire Diaries. Spännande!

Pantis ska jag rida dressyr på. Förmodligen på grannens ridbana + med bommar.

Sen ska lilla Dolly longeras och tricktränas. Rolig dag!


Godmorgon

Har fått in ett antal frågor nu under månaden så tänkte ta och svara på de senare.

Ligger och steker i solen, vaknade vid halv 1 idag, busigt.
Är så sjukt äckligt sugen på att springa en runda, iaf typ 3 km eftersom jag fortfarande har ont i halsen och är halvt sjuk. Blir nog så.
Pantis har jag inte tid att rida idag då jag ska på studentfest senare. Så henne tar jag ut och myser lite med istället. Kanske tar en promenad.

Jag vill bli frisk nuuuuu så jag kan träna varje dag nu fram till min födelsedag för då åker jag nämligen till Kroatien. SKÖNT!

Men blir nog så att jag tar en kort springrunda nu vid halv 3


Dagens inköp


Mat

Precis ridit pantis, gick över förväntan och kan säga att jag börjar hitta henne igen. Trodde seriöst hon hade fel på ryggen men kom sen ihåg att ända sen jag satte in bettet på henne så har hon varit konstig. Hon har börjat studsa och kasta sig, går även med huvudet högt. Så nu är vi på ruta 1 igen. Mitt fel!

Är inne och äter nu innan jag ska rida remie, henne kommer jag arbeta barbacka på ängen. Jobba i genom henne ordentligt och verkligen ha en samlad galopp.

Senare ska Dolly longeras, puss

Pantis i sin nya grimma och nya Boots.


New in

Vart i stan och shoppat hela eftermiddagen, grym dag och har köpt ett träns i strl ponny så nu kan jag äntligen rida pantis och vara lite bestämdare i handen utan att behöva vara rädd för att hennes nosben går av. Har köpt väldigt mycket som jag kan visa senare :)

Bland annat detta linnet köpte jag, skit snyggt!


På bussen

Shit, gick och la mig vid halv 2 inatt. Var ute i stallet till 12. Ensam ute på hela gården så var lite lagom rädd. Haha.
Snoozade väckarklockan i en timme i morse.
Gick upp och släppte ut hästarna i den stora hagen. De vilar från sommarhagen idag. Släpps ut där ikväll igen. Snacka om perfekt morgon, varmt och skönt! Hästarna var hur mysiga som helst.
Tog ut Dolly inatt innan jag gick in, hon hade stått där hela kvällen och väntade på hennes tur. Så jag kunde lixom inte låta bli, hihi.
Brukar bara öppna grinden för henne och så springer hon ut hur glad som helst. Världens finaste ponny <3
Btw ska vi ta föl på henne, nu i sommar troligtvis. Letar hingst just nu. Funnnnnnnnn! Även fast jag ser henne som föl så måste jag släppa det nu för hon är hela 4 år. Shit, 4 år sen hon såg världen med sina egna ögon. Vägen hit har varit lång och många misstag gjorda. Men hon kommer alltid vara mammas flicka. Älskar henne så mycket.

Men till saken, jag sitter på bussen just nu påväg in till Aneby. Najssss
Ska träna inför showen där om en vecka. Vi ska ha nån paradiod på ponnyakuten.


Gråtit på bilden, hihi


Stupid

Jag känner mig stressad på nåt sett. Jag har sjukt dåligt samvete efter att ha sagt "jag hatar Pantis" under dagens ridpass. Aldrig haft sån magvärk i hela mitt liv. Vill bara springa ut till hagen i tårar, krama om henne och säga förlåt för vad jag sagt. Jag var bara så förbannat arg på henne. Förlåt lilla nötisen, jag tycker om dig Peppe <3


Bakslag

Pantis är så grymt jobbig, det finns inget värre än att rida henne just nu. Jag drunknar snart i mina egna tårar. Jag tror ingen här anar hur jävla jobbig hon blivit sen vilan. Idag red vi ut och på väg hem började hon skena. Verkligen skena och hur mycket jag verkligen drog i henne fick jag inte ens en reaktion. Helt ärligt är jag rädd för att jag drog sönder nosbenet på henne. Det tog mig år att få stopp på henne och under den tiden sparkade hon på nått sätt sig själv, så nu är hon skadad.
Ett djupt sår på högra bakbenet. Blodet rann och hon är väldigt öm. Vet inte hur djupt såret är men säkert några centimeter.
Tvättade såret och tog sen helosan. Lindade en gasbinda runt så inga flugor eller insekter irriterar såret. Kommer kolla till såret imorgon och tvätta ur det.
Kommer även longera henne imorgon. Vill inte bråka med henne igen.

Godnatt


lever livet

Solar i hopp om att vara lite brun på skolavslutningen. Pantis ska ridas ut vid 8 ungefär. Antingen med sadel eller barbacka. Efter det ska Dolly longeras och tricktränas. Perfekt dag :)


Helvetet är påväg tillbaka

Börjar bli sjuk igen, halsen gör ont, huvudet värker och jag börjar bli hes. Asså om jag blir sjuk igen vet jag seriöst inte vad jag gör. Jag hatar att vara sjuk.

Pantis ska ridas ut i skogen idag, inte så mycket galopp.
Dolly ska jag börja longera igen så hon ska longeras idag!


Finaste vännen på jorden

Efter att ha ridit Pantis var jag så känslofull och hade humörsvängningar. Tog då ut min lilla fux ur hagen, Dolly. Hon hade inget emot att få busa med mig igen. Borstade i genom henne noga, borstade man och svans. Pussade på henne tusen gånger och tog sen ut henne för att longera. Hon är så himla respektfull mot mig, hon märker verkligen när jag mår dåligt. Idag var hon så underbar, så skönt att kunna slappna av med henne.
Tror dessutom hon saknat longeringen för idag lyssnade hon hur bra som helst och hade sånna fina gångarter! Ett stort + för galoppen!

Hon fick hoppa lite, med bommar innan, efter och mellan 2 kryss. En kombination helt enkelt och Gud vad kul hon tyckte det var!
Sen tricktränade jag henne lite och busade mest. Min fina prinsessa, dig ska jag aldrig glömma <3


Nya tag

Jag ursäktar verkligen förra inlägget, skrev det med tårar när jag red Pantis. Efter att jag släppt ut alla mina känslor och blivit svart i hela ansiktet av maskaran orkade jag inte bry mig mer. Jag släppte allt och koncentrerade mig verkligen på att inte bråka med henne, bara låta henne vara. Fattade vänster galopp och pratade med henne. Klappade och berömde och vips kunde jag släppa tyglarna men ändå hålla en lugn galopp. DÄR kom bandet mellan oss fram. Jag älskar verkligen denna ponnyn, mer än något annat och imorgon ska jag jobb vidare med henne, precis som förr.


Helt jävla otroligt

Allt är hopplöst. Pantis är helt jävla otrolig, hon är verkligen skit jobbig och bara springer och springer. Vägrar samarbeta längre och när hon väl hamnar i form hänger hon sig i hacket. Gör hon det blir hon snart halt. Jag hatar det här. Hon va sååååå fin för nån vecka sen. FAN


en enkel rubrik

Magen blev mycket bättre efter att ha kollat på 3 avsnitt av Vampire Diaries!
Gick då ut och red Remie som jag lovat Ida att göra. Hon va riktigt mjuk och fin, dock ville jag ha mer av henne menmen. Hon börjar bli riktigt fin nu, smal till och med, haha!

Därefter red jag en så kallad GALEN ponny. Hon var helt sinnessjukt pigg idag. Eller nej, ska börja säga HET. Hon studsade som en jävla studsboll när hon inte fick springa - hela tiden. Kastade sig till och med 1 gång idag, inte vanligt då jag brukar ha bättre koll på när hon är påväg att koka över. Men idag höll jag och där ser man vad som händer. Stiglädret går sönder när jag trampar ner i stigbygeln. Riktigt gamla läder (red med remies sadel) så nu ska det köpas nya. Tills dess får Ida rida barbacka, haha, så går det när man har en galen ponny.
Pantis var förövrigt väldigt olydig, jobbig och dum. Ville inte bråka med henne så red ut en sväng istället. Kort galopp var det idag, skulle inte släppa henne nånstans, noway efter hur hon va idag.

Hinner inte uppdatera mer, puss


Godmorgon

Vaknade inatt vid halv 2 av att jag höll på att få astmaanfall, hostade så in i bomben så min natt har helt enkelt varit förjävligt. Sov knappt inget och vaknade i morse med halsont och magont. Valde att stanna hemma. Precis blivit lite bättre i magen.
Hovslagarn skulle komma idag oxå så nu är Pantis skodd. Nya fina skor!
Ska snart ut och släppa de i sommarhagen, MYCKET GRÄS!
Kommer få se överlyckliga hästar som kommer älska mig efter detta, haha, nej.

Kommer njuta av dagen och sola lite om jag mår bättre, annars sätter jag mig framför Vampire Diaries!

Detta möttes jag av i morse, haha, döda?


Elaka kommentarer

Finns en person här som läser min blogg ofta och lämnar nästan alltid en elak kommentar efter sig. Vill bara att ni ska veta att om jag vill kan jag spåra alla era ip-adresser så tänk på vad ni skriver även om ni aldrig uppger namn. Du bor nämligen i Nässjö och jag är hemskt ledsen men tänker du hålla på som du gör så anmäler jag snart dina kommentarer + spårar din ip-adress.

PUNKT

Godnatt folket! :)


Fit for fight!

Nu jävlar kör vi igång ordentligt med träningen. Sprang 5 km idag och körde styrka när jag kom hem!
Värsta jag gjort i hela mitt liv, aldrig känt mig så nere av träning. Men det är ju för jag tappade så mycket när jag var sjuk. Men nu känns det som vi är på G igen!
Ska ut och springa imorgon igen! Awesome!


Workout


Godnatt!

Kollat på Vampire Diaries hela kvällen, dags att sova nu!


Min värdering om dagen

Måste säga att banan var väldigt konstigt bygd, kollar ni på filmen ser ni vilka jävla vägar det är. Det blev en chock när vi kom dit. Underlaget var helt okej, dock kändes det ändå obehagligt att rida där.
Och jag måste ännu en gång berömma Pantis för hur jävla duktig hon är. Hon går in på banan och presterar hur bra som helst trots att hon haft halvt vila i 3 veckor nu och ingen seriös hoppträning. Tycker det är riktigt duktigt av henne.
Sen att jag hoppar direkt efter är en annan femma, tycker de skulle haft en paus så vi hann vila upp hästarna och rida fram ordentligt inför nästa höjd. Det blev jag väldigt irriterad på!

Tranås är för min del längst ner på listan just nu.


P&j i Tranås, 80 cm

Sämsta rundan hittills men ändå går vi i genom felfritt!


Sämsta rundorna någonsin

Haha, vet seriöst inte hur vi kunde komma runt 80 felfritt idag. Men det gjorde vi! Kan säga att detta var de sämsta rundorna jag ridit i hela mitt liv. I 90 cm fick vi 12 fel. Haha, orkar inte.

Jag skrittade fram ganska länge, red fram slarvigt. Skulle ridit henne längre igår egentligen för hon va sjukt pigg idag, hon va stel och ville inte samarbeta alls. Men vi jobbade på och på framridningen hoppade hon fint men efter hindret började vi bråka.

Red så gott jag kunde på banan sen, men hon gick ju varken hålla eller rida rätt på hinder. Men ändå så gick vi i genom felfritt!

Banan var lång och man var tvungen att hålla igång mellan alla långa sträckor. Pantis blev ganska trött efter det och jag sket i att hoppa fram inför 90, startade nämligen 2 starter efter igen. Vilket resulterade 3 ner. Gav henne inte nån möjlighet att pusta ut och tagga inför 90.
Det var tyvärr synd eftersom hon kan hoppa den höjden. Men jag red som en kratta och hon var för pigg för att orka hålla ihop sig genom svängarna. Men ändå så är jag så grymt nöjd och hoppade av henne med ett leende på läpparna. Är grymt stolt över att rida en så fin ponny som hoppar alla hinder hur fel hon än kommer eller hur högt det än är. Är sjukt nöjd över henne insats!

Rev alltså 3 hinder i 90, men är sjukt nöjd som sagt!

En rosett med hem!


varning!

Jag varnar er!
Rid aldrig utan handskar!
Blir alltid såhär för mig :(


Grym kväll!

Åkte med syrran in till Jönköping och träffade några killar där, endast vänner förstås! Sen tog vi moppen hem till Elin och var i ett vindskydd hela kvällen, grillade marsmellows (haha, stavning), mös i genom kvällen helt enkelt!

Nu är tagget helt färskt i huvudet. Är så sjukt taggad inför imorgon! Ska bli så jädra kul!
Wilma kommer vara med och fota, filmar gör säkert pappa eller nån, hehe

Hästarna kommer vara lastade vid 9 och då åker vi mot Tranås! Awesome!
Kommer hoppa 80 och 90. Helt okej, dock va hon lite jobbig i högergaloppen idag, men det löste sig någorlunda tillslut.

Måste verkligen sova nu så vi hörs imorgon helt enkelt! Puss


TAGGET INNAN TÄVLING

Precis fixat mig, får strax gäster. Stannar hemma tills jag ätit och sen tar förmodligen jag och syrran moppen till jkpg och träffar några killar där. Verkligen helt awesome kväll.
Kommer nog vara helt död när jag vaknar imorgon men det bjuder vi på!

Puss
Kvällens outfit


skön morgon

Godmorgon på er!
Ställde klockan på 9 idag och gick upp och städade nerevåningen och dammsög övervåningen. Vi ska nämligen ha gäster ikväll!

Nu är jag påväg till stallet, ska rida både Pantis och remie i paddocken. Barbacka förmodligen i mjukisbyxor. Ska rida en riktigt stark form, vara envis hela ridpasset och känna att jag kan avsluta med ett leende. Båda ska gå i ca 15 min.

Sen ska nytt vatten i hagen fyllas på, ska även tvätta benen och svansen på de. Beta gräs och utrustning ska putsas!
Full upp med andra ord!

Puss


RSS 2.0