27 december

Wow, snart nytt år, inte långt kvar nu! 
Idag har jag varit i stan med mamma, eller ah, hon va på nåt fotbad och jag gick på A6 helt ensam. Snacka om en hel myrstack av människor. Aldrig varit med om nåt liknande. Stod seriöst i kö till provrummet i 30 min på bikbok för att prova EN tröja. Köpte den dock, kan ju inte bara slösa bort sådär mycket tid på ingenting ;)
Åkte ner till hööks sen och fick med mig ett par nya ridskor hem. Var väldigt behövligt eftersom det är hål överallt i mina jag har nu. Älskar dock dem så blir sorgligt att byta faktiskt :/ 

Pantis vilade idag, hon har gått hårt i flera dagar nu, va behövligt för henne!
Här är tröjan jag köpte idag: 



Två glada ponnyer

Godmorgon, godmiddag, godkväll? Ja, hej på er!
Jag är ju inte direkt så värst bra på att uppdatera bloggen nu för tiden. Har ingen aning om varför faktiskt. Glömmer bort den helt enkelt. Haha!

Har precis proppat i mig mat, makaroner och köttbullar. Jävligt gott och sjukt klassiskt. Behövdes verkligen ny energi efter att ha ridit två helt galna hästar idag. Red ju ut de i 2 timmar igår och trodde de skulle va lugnare men hade så galet fel! Haha.

Remie:
Började med att rida Remie och henne red jag fram på ängen och hon sprang på riktigt bra hela tiden. Sjukt taggad och bocksugen, dock är hon inte riktigt i kondition så hon orkade inte bocka så högt, tack och lov!
Red henne sedan i paddocken, mjukade upp henne i alla gångarter och la sedan upp ett 30 hinder som vi rullade över. Tanken var att vi skulle byta varv efter hindret och då var vi ju tvungna att landa i rätt galopp vilket gick helt utmärkt! Satte alla (kan man kalla det galoppombyten?) helt perfekt! 
Höjde hindret till 90 cm och rullade över det med. Hon är inte hoppas högt på jättelänge så det tyckte hon va skit kul!

Pantis:
Pantis har ju varit lite spänd det senaste och det var värt ett försök att mjuka upp henne idag iaf. Började bli mörkt och lampan på ridbanan är sönder så hade inte alls mycket tid på mig. 
Mjukade upp så gott det gick och efter en stund gick det bättre men kan inte säga att det var ens nära bra!
Hade sänkt hindret på ridbanan till 30 cm igen och övade mycket på att komma rätt på det. Första gången vi kom mot hindret blev Pantis hur galen som helst. Hon har nog aldrig varit så glad över att se ett hinder som hon va idag! Fyfan alltså! Haha!
Travhoppade lite senare oxå vilket oxå gick kanon! Och i slutet när det nästan hade hunnit bli kolsvart ute övade jag galoppombyten. Kan inte ens fatta det. Hon är verkligen skit duktig och vi har inte övat på det innan och jag har aldrig fått lära mig hur jag ska göra eller nåt. Vi har antagligen lärt varandra. 
Hon tar alla galoppombyten från höger galopp till vänster men hon tycker det är lite svårare att byta från vänster till höger. Blir oftast korsgalopp. Testade att öka galoppen lite mer för höll i henne ganska mycket och då satte hon även galoppombytet till höger galopp. Där avslutade jag för var riktigt jävla nöjd över min fina ponny. 




Sjuk?

Ligger i sängen och direkt när jag är klar med det här inlägget ska jag gå upp och ta på mig ridkläderna för att sen gå ut till mina fantastiska ponnyer. 

Jag har precis stoppat i mig lite frukost, det fick bli smoothie och 2 mackor. Va hungrig när jag vaknade för en gångs skull idag. 
Iaf så känner jag mig inte riktigt 100 i kroppen, jag har huvudvärk och kroppen känns allmänt hängig. Håller nog på att bli sjuk. Såhär lagom till lovet ':)' TYPISKT.




Bortskämd unge

Guess what? Fått precis allt jag vill ha i princip och mer än så. Känner mig sjukt jävla bortskämd nu men nu har jag 1500 till på kontot, är alltså uppe i 2000 nu vilket innebär att jag kan börja tävla pantis 2014!!! 
Fått biobiljetter, presentkort på hööks, kläder, smink, godis, trisslotter, påslakan, pannlampa så jag kan rida ut även på kvällarna nu ;), 4 parfymer och massa mer som jag inte kommer ihåg just nu!
Vet ni att iPhone 5s inte ens stod på min önskelista trots att min mobil går ut i april? Jag vet inte varför men är galet nöjd med min iPhone 4s som jag har nu. Tänker inte på ny mobil överhuvudtaget! Vilket är ytterst ovanligt om man heter Madde ;)

Nu ska jag fika lite mer, puss 



Julaftonens outfit




Julafton

Att vakna idag var blandade känslor. Julafton? Vadå julafton? Det är förfan ingen snö ute? 
Ett paket väntade utanför min dörr, en victoria secret parfym! Riktigt glad blev jag!
Åt tomtegröt till frukost självklart, måste ju få igång julkänslan lite!
Pantis vilade igår och ska vila idag, det förtjänar hon efter en vecka full av hårdträningar. Imorgon däremot ska jag rida, då ska hon få klättra lite i skogen vilket hon tycker är sjukt jobbigt. Hon har knabbt ingen balans alls så det ska bli kul! ;)

Nu måste jag skynda mig, outfit kommer senare! Puss

Jag älskar denna bilden så sjukt mycket. Så galet jävla lycklig med denna ponnyn. No boyfriend needed ♡

This




Godmorgon

Dagen innan julafton? Det känns som september i princip, jag åker fortfarande moppe och det regnar ute. Vart ärjulkänslan? Jag hatar snö så sjukt mycket så jag älskar vädret som är nu. Det kan snöa lite på julafton men inte mer! 

Fick en julklapp av mamma idag och det var precis vad jag önskat mig. En paradis ask! Så ni kan ju gissa vad jag ätit till frukost ;) 

Jag funderar fortfarande på ifall pantis ska ridas idag eller om hon ska få en julvila i 2-3 dagar nu. Funderar fortfarande på det som sagt :)

Jag har önskat mig pengar och hoppas på att få det oxå. Har ju 2000 att betala innan jag kan tävla. Hoppas verkligen vi kommer igång med lokala tävlingar 2014. Nu när hon rids med bett och allt. Vi har börjat komma igång rejält. Hon har byggt sjuka muskler men finns mycket kvar. Har lite att jobba på i vänstervarvet fortfarande då jag lätt blir stark i den handen nu när jag tränat bort det i höger. Blir man stark i handen slår hon av och skiter i hjälperna. Jobbade jättemycket med det igår på träningen. Att jag lättade i handen, sänkte den och hjälpte till massor med skänklarna istället. Funkade jättebra tillslut!

Summer 2013 ♡

Hoppträning med bett


ettårsfilmen!

här är ettårsfilmen jag fixade med ett tag, den tajmar inte musiken för det blev nåt konstigt när jag laddade upp den på youtube, menmen ;)

Hoppträning med bett

Vet ni vad? 
Hopptränade pantis med bettet idag. Första seriösa hoppträningen med bettet, hoppade bana och film är påväg!



Min själsfrände





haha, hej

Nämen, roligt att se att statistiken fortfarande är lika jämn som vanligt. Antar att ni väntar på detta inlägget. Inte bloggat på 6 dagar nu pga att jag verkligen inte orkat ta tag i bloggen. Varit så mycket att göra och jag sover för lite så är skit trött hela tiden.
Pantis har gått hårt 2 dagar nu. Så idag ska hon bara skrittas barbacka utan krav. Långa tyglar. Om jag verkligen inte är sjukt trött och istället skrittar henne för hand ;) Hon går galet bra nu verkligen, så sjukt skönt! Igår va hon dock lite trött och hade träningsvärk från i måndags, så hon försökte springa ifrån arbetet några gånger men har full förståelse för det. Hon gick iaf sjukt bra på slutet!

Gårdagens outfit:



Hos Lisa

Sover här inatt, käkar ben&jerrys och kollar film! 




Bekännelser

* jag kan bli jävligt arg och går nån mig på nerverna rejält så kan jag slåss
* jag står för vad jag gör och skäms sällan
* jag är riktigt galen och älskar att skratta
* jag var sjuuuukt blyg som barn
* jag har inte haft ett verkligenverkligen seriöst förhållande bland mina 30 tal förhållanden. 
* jag hatar att köpa presenter/julklappar
* vill ha en gosig pojkvän 
* jag fick 1000kr för att jag slog i ögat.
* jag faller stenhårt för snygga killar med sexpack som dunkar hög musik och kör Volvo. 
* det är mycket ingen vet om mig. Ett fåtal personer vet allt. Lisa t.ex
* jag har sprungit in i saker så jag svimmat ett x antal gånger
* jag ääääälskar sötsaker 



Godkväll

Hänger ni fortfarande här? Bäst att sköta sitt jobb och uppdatera er lite då ;)
Pantis fick vila idag då ingen kunde varken hämta mig eller köra mig till stallet. Och det är för halt att åka moppe. Testade faktiskt när snön hade lagt sig och på ca 50 m ramlade jag 3 gånger. 2 av gångerna skjutsade jag Lisa, haha!
Nej men har seriöst bara kollat på film under hela eftermiddagen och kvällen. Skiter i att träna idag med, känns lite för sent för det nu, ska nog i varje fall köra lite styrka, typ situps och armhävningar osv.. 



Dagen

Åkte direkt hem efter skolan och red pantis, hon fick gå dressyr idag, jobbade mycket form. Avslutade efter ca en halvtimme, är nöjd!

Tränade direkt när jag kom hem och nuu ligger jag i sängen och skriver med några. Ska snart lägga ifrån mig mobilen och sova. Nattiiii



Det går för långt

Okej, nu tar jag upp det där ämnet igen, ask.fm.
Jag själv använder det och bland alla mina 456 frågor så finns det ungefär 1-5 dumma frågor, eller ja. Påståenden kanske jag ska kalla det. "Jävla slampa" är en utav dem. 
Jag är en av de få personerna som faktiskt inte tar åt mig. Jag är glad över att jag inte fått fler idioter på min ask. Att det bara är mogna personer på min ask, eller kanske inte kan kalla de direkt mogna heller? Man sitter ju trots allt bakom en dator/mobil och ställer en fråga för att man inte vågar fråga den så personen vet vem man är. Men det är ju det ask är till för. För att man ska kunna fråga frågor man går och bär på. 
Tyvärr så finns det fall där frågorna blir till mobbning. Där frågorna utsätter nån för kränkningar från en anonym person. Det om något är omoget. Man sitter inte och skriver "hora", "slampa" eller "slyna" till en tjej anonymt på nätet. Det är ett beteende som är otroligt jävla barnsligt. 
Man sitter inte heller och skriver "bög" eller "dö,ditt svin, du förtjänar inte att leva" till en kille. Man gör inte så mot en person. 
Jag har varit utsatt för att mina vänner fått liknande frågor på sin ask. Men kan någon på denna jord förklara för mig varför i hela helvetet man sitter och skriver sånt här? Varför inte bara gå fram till personen och säga det istället face to face? Eller är du som utsätter folk för sånt här för blyg för det? Antar att du är jävligt osäker själv och inte vet vart du står på jorden. Men ni ska veta att jag tolererar inte mobbning på nåt sätt. Jag som person är väldigt stark och skulle jag få reda på vem som skrivit ex "slyna" till min kompis på ask så skulle jag bokstavligt talat gått fram och klappat till den jäveln. Jag skäms inte för det även om det skulle vara väldigt fel av mig att slå nån. Men förtjänar man det så gör man. Man får helt enkelt stå för sitt kast. 
Jag tycker de som jobbar med ask ska granska varje fråga innan den skickas och ta reda på ip-numret som skickade det och helt enkelt göra en anmälan. För tycker verkligen du att det är ett moget beteende? Nej, jag tänkte väl det. Men tänk innan du gör något nästa gång då. 
Jag fick ju massa påståenden att jag var för lång för pantis när hon kom till mig. Jag kan helt ärligt säga att jag såg jävligt lång ut, men nu i efterhand ser jag lagom ut. Det berodde helt på att hon inte hade varken mage eller muskler när hon kom till mig. Hon såg alltså ut som en spinkig liten råtta och jag såg ut som en jätte. Jag fick många kommentarer som sänkte mig totalt. Som gjorde att jag bröt ihop flera gånger. Som gjorde mig svag men som oxå gjorde så att jag står här idag med ett starkare självförtroende. Jag hotade er med att jag kunde hitta er genom att jag visste erat ip. Det är olagligt att söka upp nån genom en ip-adress men det hotet fick er alla att sluta med erat dumma tjat. Nu i efterhand står alla som hade sin käft öppen och skulle påpeka varje fel - helt tysta med en förvånad blick. Jag klarade det. Jag gjorde nåt bra av ponnyn och det som alla trodde va omöjligt- även jag- jag rider pantis med bett. 



Alla rätt!

Gud, är så glad, fick alla rätt på mitt kartkunskapsprov. Har visserligen väldigt lätt för att komma ihåg städer osv och tycker kartkunskap är det roligaste i skolan. Glaaaaad som fick A på det ännu en gång!



Vaknade med tårar

"Känner bara att jag måste få skriva det här till dig. Kanske sover du, eller inte men de är iaf inte meningen att de ska bli ett "ja vet att du sover sms" eller va de nu heter;) Utan mer ett sms som verkligen bara kommer ifrån hjärtat.
 Jag tänker ofta på vilket otrolig stark person du är. När jag är i svåra situationer tänker jag ofta "dehär skulle Madde ha klarat".
När jag ser nått kul kan jag även sitta och tänka bara "dehär skulle Madde ha skrattat åt" åså kan jag nästan höra ditt Goa skratt. Du har även fått mig att vilja jobba vidare med Tiffany, delvis för att du har jobbat så otroligt med Pantis och även för att du visar dig med så gott exempel till alla! Du bryr dig lixsom inte om vad folk tycker och tänker, du kör ditt eget race. Om du ska nå något då SKA du de, oavsett vad. Men dit jag ville komma är att du är en så bra person, du bryr dig och vill hjälpa ifall man behöver hjälp. Jag tycker de är synd att vi inte träffas oftare. Men de har faktiskt sin charm det med. När man väl träffar dig blir man lixsom så glad! Du är en vän med hjärtat på rätt ställe Madde! Å jag saknar dig!"

Detta vaknade jag till idag. Grät av glädje. Finaste Filippa ♡



Dagens ridpass

Tänkte bara skoja runt lite med pantis idag då det va första gången vi red i snön för i år. Red alltså på hacket och utan förbygel eller martingalen. Hon tyckte det vag galet kul men jobbigt. Kommer ju lätt kunna bygga massa muskler på henne nu ;)
Iaf så va hon för stark för hacket så var tvungen att byta till bettet efter ens stund, passade på att sätta på förbygeln och en kortare sadelgjord. 
Hon tyckte fortfarande det var galet kul men det är en sån enorm skillnad på henne när man rider på bett och på hack. Hon är så jävla lydig med bettet medans hon bara gör lite som hon vill med hacket. Håller alla mina tummar och tår för att jag ska kunna rida med bettet en lång tid framöver. Vill inte rida med hacket mer än nån gång i bland lixom.
Är iaf galet nöjd över dagens ridpass. Stretchade henne ordentligt efter ridpasset sen medans hon fick godis.



Tränat

Precis tränat i 40 min, riktigt skönt! 
Nu ska jag hoppa in i duschen så lovar jag ett inlägg om dagens ridpass lite senare! Puss 




Trimmar


Just nu

Hem och rida!




Orkar inteeeeee

Min brorsa har internet ikväll och det blir för segt om jag ska ladda upp filmen på youtube oxå. Får helt enkelt ta mig tid till att göra det nån annan gång. Den är iaf färdig nu! 


Snart klar!




Varför är jag så osocial?

Jag sitter just nu och gör min och Pantis ettårsfilm, tror det kommer bli riktigt bra tillslut, suttit här i snart 3 timmar nu. Skiter i solsidan och kollar reprisen på det sen. Ska bli klar med filmen ikväll!! 


Förlåt

Haft fullt upp och ett tråkigt liv ända sen i onsdags. Tränat lucia dag in och dag ut och har inte hunnit rida. Sovit över med Lisa ända sen i onsdags så har spenderat galet mycket tid med henne. Imorgon ska Pantis ridas på ängen i snön! Första ridpasset i snön för henne! 

Bilden är från förra året och den andra är från idag på lucian :)




Ångest!

Har sån ångest, måste verkligen ta tag i träningen nu och köra stenhårt!




Galen ponny

"Hoppade" ju lite små hinder idag. Pantis tyckte det var fånigt med ett hinder som låg på 50 och galopperade nästan bara över. Sket fullständigt i att ens lyfta på benen. - som vanligt vid låg höjd.
Blev trött på att hon bara sprang i genom det så hon fick mig att höja hindret till 70, haha. Då blev det helt plötsligt mycket bättre och hon hoppade med vilja, haha. Men man märkte att hon fortfarande tyckte det var för lågt. Men hon ska ju hoppas på lördag så det fick räcka! 

Hon blev väldigt het på slutet, trippade och spände sig. Fick henne aldrig med mig riktigt men var mer ute efter att se ifall hon gick bra på bettet när det gällde hoppning oxå, vilket hon gjorde, inga konstigheter!
Jag tror och är nästan helt säker på dessa anledningar. 
Jag tror hon går så bra på bett nu endast för att min hand har blivit väldigt lugn och låg. Men oxå för att vi kommit varandra väldigt nära sen olyckan. Vi fick lixom börja om och hon har vilat en hel del under hösten vilket jag tror hon uppskattade. 

Iaf så blev hon som sagt väldigt het på slutet och i högervarvet i slutet så började hon studsa innan hindret på grund av att jag höll henne när hon ville springa, skrattade och klappade henne för hennes vilja till att hoppa hindret. Hon har en sån enorm vilja, det är ganska sjukt faktiskt. Hon kommer garanterat kunna gå högre höjder i framtiden. Dock är jag för höjdrädd för att kunna tävla högt med henne ;) men det kommer väl med tiden antar jag. 
Jag menar, hon taggar till som fan när det blir högre hinder, kokar bara i skallen på henne. Hon blir för glad för det egentligen, haha!
Jag sitter mest där och håller i mig och hoppas på att hon inte ska hoppa mig ur sadeln!

Nej, nu måste jag lägga mig, godnatt!



rubrik

hejhej! Hade luciaövning i skolan hela dagen och samma imorgon. Slutar inte förrens 6 imorgon vilket jag blir jävligt lack på eftersom jag egentligen skulle slutat 1. grrrrrrr!!!!!
 
fastnade framför datan när jag kom hem och ska precis gå ut och rida pantis. Rider på bettet och vi ska testa hoppa små hinder idag. blir hon för galen med bettet så byter jag till hacket. puss

bilderna är från hoppträningen för Eva den 1 september. Första hoppträningen efter olyckan, ett ord för min stackars ponny denna träningen, GALEN
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass

Pantis gick galet bra idag oxå. Red ju på ridbanan där hon brukar tycka det är väldigt tråkigt men idag gjorde hon enorma framsteg. Inget bråk överhuvudtaget. Så galet glad ryttare!!!
Red med nya förbygeln som var lite stor men den funkar. Hon har ju minsta bogen man kan ha typ ;) 

Jaja, imorgon ska det regna och snöa hemma så tog på pantis regntäcket, skönt för henne! 




Min eftermiddag/kväll

Sitter på bussen hem nu, pantis ska ridas direkt efter jag stoppat i mig lite mat. Nya förbygeln ska invigas, hoppas den passar! Bild på den kommer sen :)
Imorgon har vi sovmorgon till 10 så ska ta mig till Lisa ikväll. Hur vet jag inte än men antagligen moppe, burr va kallt!
Ska plugga lite då jag fick F på ett prov. Anledningen till det var för att jag var allmänt depp och sket i att plugga helt enkelt. Fick ju skit för det nu i efterhand menmen. 
Kommer ha svårt för att blogga ikväll med andra ord men försöker slänga in ett inlägg lite senare. Puss 









loveeeee ♡

Arg

Snoozade alarmet en timme idag. Gick precis upp. Så gaaaaaalet trött verkligen, vet seriöst inte vart jag ska ta vägen. 
Idag ska Pantis ridas. Inte alls mycket galopp utan mest skritt och trav. Ska även rida med nya förbygeln jag köpt, hoppas den passar! 
Puss



Onödigt?

Pluggat i seriöst 5 timmar nu, råpluggat verkligen. Kan bli så när man skjuter upp allt till sista dagen? 
Köpt en grej till pantis nu som kommer upp här imorgon. Inget speciellt men alltid velat ha en sån även fast jag inte är i behov av den just nu. Nuff Said.
Varit ute och gett hästarna nytt och fräscht vatten precis och nu ska jag ta en snabb dusch, sen sätter jag på paradise hotel och myser i sängen innan jag somnar. Gör väl mig en liten lyxsmootie som jag kan smutta i mig under tiden ;)

Pantis vilade alltså idag, imorgon har jag oxå plugg som jag inte hann med idag, men rider direkt när jag kommer hem :)

galet förbannad

så sjuuuuuukt äckligt jävla förbannad. Vill slå nån riktigt hårt. Personen som införde skolan. Jävla idiot.
HUR I HELA JÄVLA HELVETET TÄNKER MAN NÄR MAN LÅTER ALLA BARN GÅ HEM EFTER EN SKOLDAG PÅ 8 TIMMAR OCH GER BARNEN LÄXA??? huuuuuuuuur????
så förbannad så ni anar inte ens, jag vill seriöst slå vett i nåns skalle nu. Jag har ingen motivtion kvar till att ens plugga längre, just för att vi haft så mycket läxor och prov. Jag har för mycket press på mig, skolan stressar mig. Jag har fått lägga Dolly åt sidan nu i höst och till och med nästan sålt henne. Jag vägrar att behöva lägga Pantis åt sidan oxå. Jävla idioter. 
 

HOME

Hejhej, hemma från skolan nu och ska precis rosta mig några mackor. 
Så galet tråkigt att det hinner bli mörkt innan jag kommer hem, riktigt deppigt faktiskt :/

Ska endast skritta pantis idag, skrittar i kanske 20 min, ställer och böjer. Olika övningar och mjukar upp henne helt enkelt. Rider med bettet idag igen! :)
Det där med bettridning kan bara leda till 2 saker egentligen. Att hon antingen inte accepterar det och börjar stegra igen eller att hon bara går bättre och bättre. Återstår att se! 
Men nu måste jag skynda mig för har massa plugg till ikväll. Puss!



Edit!

Oj, råkade slarva och skriva "jag hade inget stöd i handen överhuvudtaget..." på inlägget - ridning med bett
Jag menade såklart att jag inte hade min balans i handen! Så fel det kan bli när man stresskriver ;) ta det med en nypa salt, det är iaf ändrat nu! :)

Älskar ljuset i den här bilden!

Bilder från idag

Nu ska min diamant sättas igång igen. Min motivation är tillbaka, jag menar, vem får ens chansen att rida en sån här fantastisk ponny mer än jag? 





ovisade bilder

 

haha, så fula bilder!
 

ridning på bett

hejsan, åkte hem lite tidigare från skolan idag så var hemma typ halv 3. Alltså var det ljust ute när jag kom hem!
Gav hästarna vatten direkt och sen tog jag ut Pantis och gjorde i ordning henne för ridning. Den ända skillnaden från alla andra gånger jag gör i odning henne var att jag satte in bettet i munnen på henne. Usch sa hon direkt. Hon är inte riden med bett sen i somras så hade absolut inga förväntningar överhuvudtaget. Red dessutom på ängen och eftersom hon har vilat en vecka nu så trodde jag hon skulle ha huvudet bland molnen och bara springa. 
Räcker det om jag säger att jag hade sjuuuuuuuuukt fel? Hon var enormt jävla duktig. Seriöst, vill bara gråta över hur bra hon var. Låter skittöntigt men detta betydde så mycket för mig just nu. Allt går emot mig i livet just nu och det var just därför jag tog pausen från ridningen förra veckan. Allt, seriöst allt var emot mig. 

Jag hade ju som sagt inga höga förväntningar överhuvudtaget och det var dels för att jag vet att hon gör allt för att slippa bettet, så som stegra, kasta sig, springa. Ja, i princip allt förutom att göra det hon ska.
Jobbade i alla fall länge i skritten, mjukade upp och hon tog stöd på bettet i mellan åt. Jag fortsatte att jobba och när hon gick någorlunda okej i skritten så la jag in trav. I traven var hon verkligen stel, verkligen skakade på huvudet som hon brukar när jag rider på bettet. Gick emot mina hjälper och sket fullständigt i mig. Jag försökte hela tiden och trots att hon inte gjorde som jag sa så var jag som ett barn på julafton. Det kändes riktigt bra för att idag fick jag ett kvitto på hur bra jag jobbat med min sits under hösten. Jag hade inte min balans i handen överhuvudtaget och kunde därför hålla en låg och stabil hand även att hon gick med huvudet ostadigt. Efter en stund lättade hon mer och mer. Fattade galopp när det kändes okej i traven. PANG, bongstyrig häst punkt. Fel galopp trots tydliga galoppfattningar, bråkig som fan var hon MEN jag hade humöret uppe och klappade henne för minsta lilla rätt, hade sveriges största leende i ansiket. Saknat att rida min gris verkligen, det märktes tydligt idag för har nästan aldrig varit lyckligare över ett egentligen inte så bra ridpass. Jag kom på mig själv i galoppen sen att jag höll henne på tok för mycket. Jag höll tillbaka mer än jag egentligen behövde så lättade mer på handen och red på mer och då gick det sjukt mycket bättre! Hon fick springa av sig en stund och sen saktade jag av och jobbade mer i traven. Hon släppte alla spärrar efter ett tag, gick helt sjuuuuuuuukt klockrent och vågade aldrig ta vänstergaloppen för att hon gick så bra i traven. Avslutade när det gick som bäst helt enkelt och då höll det på att bli mörkt också så bi tajmade väldigt bra! 
 

!!!!

Fingrarna kliar, vill skriva min åsikt om stilhoppning. Men det får vänta. Jag måste verkligen börja bry mig mer om allt nu så jag kan få in fler SMASHING inlägg lixom. Jag vill ha en åsikt i allt nu och jag tror det har en stor betydelse för att en blogg ska bli intressant. Jag vill satsa nu. Satsa på livet. Satsa på hästarna och satsa på skolan. Nu är jag igång. 2014 ska jag och pantis ha startat våran första lokala tävling. Men vi har mycket muskler som ska byggas innan dess. Högre hinder ska hoppas och jag ska bygga ett bättre band med henne. NU




Kvällen

Hade det jättebra ikväll. Mys med släkten och sjuuuukt god mat!
Kvällens outfit: skjorta och grejer!
 
Kvällens goda mat: 

Nu ska jag plugga fram tills 8 för då är det ju trots allt solsidan, det går inte att missa! Puss

Söndag

Lisa sov hos mig inatt och vi har precis ätit frukost. Jag ska strax hoppa in i duschen för senare ska jag åka till min låtsasmormor och äta. 
Första december idag med ju! Hur känns det egentligen? Jo, strålande sol och ingen snö ute. Känns stabilt. No broddar needed på hästen än iaf. Marken har inte frusit än vilket gör att vi fortfarande kan rida på alla underlag vi har. Riktigt skönt!

Har sån söndagsångest oxå för att vi har så mycket denna veckan, glosor till tisdag, kartprov på onsdag, sen har vi engelska läxa oxå. Jag ska även sätta igång pantis i veckan och förhoppningsvis träffa massa folk då det är precis vad jag behöver just nu. Då vet ni. Puss




RSS 2.0