godkväll

Jag kommer inte sluta blogga helt, utan kommer börja blogga tillsammans med Moa igen. Vi har pratat i genom det här och nu äntligen bestämt oss för att starta en blogg ihop. Igår startades den upp men ännu inte delad nånstans. Varken Moa eller jag har energin att blogga ensamma så vi startar alltså upp http://nattstad.se/smålandsryttare igen. Kul!
Ni får välja själva om ni är intresserade av att följa mig och Pantis där ihop med Moas knasiga liv. Allt är upp till er.

Denna bloggen kommer finnas kvar om jag skulle vilja läsa tillbaka i tiden. Kommer så småningom ställa in den så bara jag kan läsa den. Alltså med lösen.
Kram
http://nattstad.se/smålandsryttare


suuuuuuuuger

Moa har precis åkt hem, drar till Ullared med henne på måndag, najs!
Vi skrittade ut Pantis och Dolly i skogen idag, de skötte sig prima, mysigt!
Helt ärligt nu funderar jag på att lägga ner bloggen, en gång för alla. Det kommer knappt in några kommentarer längre och det är inte kul att blogga då. Jag kan ju lika väl skriva en dagbok istället. Get it?

Men vi får se hur det blir helt enkelt!

puss

 

skönt

hemma från wilma nu, moa kommer senare, ska hoppträna då, puss

hos Wilma

Åker hem imorgon vid 8 och rider, nu mys framför film!


Goddag

Red ut en förjävlig ponny i morse, fick bli riktigt förbannad flera gånger och hade endast sovit 4,5 timmar inatt så va ju lagom glad. Fick henne ändå GANSKA fin påvägen hem i skritten sen. Men är så långt ifrån nöjd man kan komma.
Imorgon står det hoppning på schemat, vill ni ha film? :)

Efter att jag ridit ut P så åkte jag och ida till min faster, testade rida Diana och hon va faktiskt en väldigt fin fjording! Kommer garanterat fortsätta rida henne så fort jag har tid!
Ella är den andra fjordingen men hon gick framför vagnen idag igen. Myyyys.

Nu blir det big brother för min del!


planering

tjena bloggishen!
Klockan står ställd på 8:00 och ska upp och rida ut Pantis i skogen då, åker sen till min faster och ska rida och köra ut hennes fjordingar, fett kul!
efter det får jag se vad jag hittar på helt enkelt, ska iaf åka till pappa en stund och kolla till katterna då de är nere i halmstad. Sätter mig säkert framför big brother oxå, haha ;)
Nej, nu måste jag verkligen sova, godnatt! ♥
juli 2012

Time

Asså det där med att skriva en rubrik, nej asså inte ok.

Ska strax ut och longera Pantis, kanske filmar lite, får se! :)
Titta mitt fett fina skal!


Sudden ♥

 

Onsdag

Känner mig mycket bättre i kroppen idag, har dock en väldigt jobbig rethosta! Ska käka lite frulle nu, sen senare ikväll ska jag longera Pantis. Imorgon går hon ett pass i skogen och på fredag hoppar vi.
Puss


ojdå

klockan är på tok för mycket men heter man Madde har man energi för 10 personer. Jag är inte ens nära trött och tänker kolla på måååååånga avsnitt av big brother, tänker helt enkelt dygna. Jag mår mycket bättre nu och tror jag har en chans att vara helt frisk imorgon! fett skönt!
 
 

wooooop

jag och remie, 1m
 

Matar mitt odjur

Dolly betar lite på grässlätten utanför hagen. Mummaaaaa

Red pantis på bettet innan, det gick la bättre än jag trodde men hon protesterar en hel del, kommer endast använda bettet på henne när hon longeras och om jag ska skritta på banan. ENDAST


solig tisdag!

vilken härlig morgon!
Jag vaknade för 3 timmar sen och har snackat skype sen jag vaknade, äter frukost just nu. Tänkte kolla lite på big brother, såklart ;)
Annars då? Jo, Pantis ska longeras idag igen, känner mig inte hundra i kroppen än, men är på bättringsvägen! Pantis ska longeras med bettet och inspänning idag igen, tänker vänja henne lite vid bettet igen och detta var ett bra sätt att göra det på då hon var enromt avslappnad! 
 
Och förresten så har jag fått erbjudandet att rida min fasters fjordingar så det kommer nog komma in lite på bloggen oxå, så fort jag känner mig bättre kommer jag åka dit och rida! :) Känner att jag kan hålla igång min kropp med 2 ridpass per dag nu på sommarlovet, jag slappar för mycket! Puss
I flyyyyyyyyyyyy

Nuläget

Jag har svårt för att hålla ihop en blogg, jag har svårt för att skriva överhuvudtaget, asså jag har inga idéer. Jag ligger hemma sjuk, ingen ridning, inga kompisar, inget liv. Vad ska jag uppdatera bloggen med lixom?
"Hej, jag snöt mig precis, pappret slängde jag i toan och sen tryckte jag på en knapp så åkte pappret iväg"
NO THANKS

Fast just det. Imorgon om jag har lust så kan jag sätta mig och skriva om branden, det ville ni ju så fine! :)
Puss


Uppfriskande kommentarer

Detta gör mig så glad, detta är en tjej som rider på ridskolan där Pantis var för 1,5 år sen. Hon var galen och enligt uppgifter har hon sagt att hon inte kunde ridas, endast få personer fick gå in till henne i boxen, hon skenade när hon reds ihop med ridskolehästar, hon stegrade så fort man satte sig på henne.
Jag ser våran utveckling själv faktiskt, även om hon är så sjukt grymt äckligt jobbig vissa dagar så vet jag att vi har ett starkt band på bara ett få antal månader, hon travar till mig i hagen. Det har inte hänt förrens jag kom hem från Kroatien, hon måste alltså ha saknat mig. Finaste, vad jag tycker om dig <3


longering

Testade att longera Pantis med bett idag, shit banana, hon gick väldigt bra på det och satte på inspänning när jag såg att hon inte protesterade mot bettet. Väldigt fin blev hon tillslut även fast inspänningen inte var hårt åtdragen.
Kommer fortsätta longera tills jag blir frisk, hoppas även hon går såhär bra imorgon oxå för det va riktigt roligt att se!


longerar pantis med bettet

Här är i början när jag precis satt på inspänning, hon drar upp huvudet ganska ofta men detta va första gången så man får se det som en bra början!


Big brother all day

seriöst, kollat på big brother i 9 timmar nu, helt sjukt. Vet inte vad jag ska göra annars då jag inte kan rida eller va med nån. Får la kanske videoblogga eller nåt?


godmorgon

sovit så dåligt inatt, gick och la mig vid halv 4 och vaknade flera gånger under morgonen. Jag seriöst hatar att vara sjuk och jag va det för inte så längesen. Detta innebär alltså att jag blir tvungen att stanna inne tills jag blir frisk (bortsett från att jag ska mata katterna hos pappa nu när de är i halmstad) och kommer inte rida Pantis på ett tag, eller ja,, det beror ju på hur snabbt jag hämtar mig från sjukdomen men ja, det är nog ett tag tills dess, tyvärr. Kommer bara vara ute och ge hästarna vatten och gå en promenad med Pantis och Dolly, inget mer i princip.
 

Godnatt

Ligger i sängen och kollar på big brother , luggit här hela kvällen nu och bara kollat. Huvudet exploderar snart och jag vet ärligt inte hur många gånger jag snutit mig idag, säkert ett 70 tal gånger. Hur mycket snor producerar näsan ens?!?

Godnatt


värsta någonsin

Asså jag är så sjukt förbannad över hur barnslig Pantis va idag. Sjukt spänd och tog tyglarna ur händerna på mig flera gånger. Inte lyhörd nånstans, jävla häst rent ut sagt. PUNKT


goaste fastern

hemma efter en riktigt bra morgontur i skogen med min faster. Körde ut Ella en runda, riktigt roligt!


godmorgon!

Vilken härlig morgon!
Jag vaknade med ett tungt huvud och snorig, tydligen mår jag inte bättre än igår men det ska inte stoppa mig. Jag ska nämligen ta moppen bort till min faster nu och ta en runda i skogen med hästarna. Vi åker alltså häst och vagn, VÄLDIGT roligt!
Måste skynda mig, puss


natttiiii

Hoppas verkligen jag mår bättre imorgon, vill såååå gärna rida Pantis :(


remie ♥

min tjocka ponnyyyyy ♥

godkväll

ursäkta min fett dåliga update
 

Igår red jag ju Pantis för första gången på 2 veckor, jag anade att hon skulle vara het vilket hon var. I början va hon hur osamarbetsvillig som helst, taktade och gick med huvudet bland molnen och var väldigt stel. Hon var ändå ganska snäll emot vad hon brukar vara, studsade inget igår. Jag började mjuka upp henne i skritt i båda varven, men det gick inte jobba med ett sånt krutpaket så jag fick helt enkelt galoppera av henne efter några varv i trav. Och efter jag galopperat en stund så blev hon ganska trött, eller ja, tröttare än innan. Då kunde jag börja arbeta mer ordentligt. Hon mjukades upp mer och mer och mot slutet började vi öva på lite skänkelvikningar. Herregud!! Aldrig varit med om att hon samarbetat så bra med mig! Det går verkligen framåt nu och hon korsar bara benen mer och mer, försöker berömma väldigt mycket när hon gör rätt vilket jag blivit bättre på! Hon var dessutom väldigt mjuk och fin mot slutet! Hoppade av som en stolt ägare till en duktig ponny!

Idag kom Emil hit, inte tagit upp han nåt på bloggen men de va en kille jag träffade förra året i Halmstad, idag börjar vi vårat liv tillsammans ♥ 

red inget idag för ligger ni inne med 38 graders feber men när jag gick till hagen innan kom Pantis travande till mig :') Det har aldrig hänt att hon kommit utan flocken springande innan, men sen stod hon och bet i mina foppatofflor tills jag gick ifrån hagen och då sprang hon iväg, sötan ♥
Hoppas verkligen jag kan rida imorgon, saknar Pantsi så det gör ont :(
 

Kaos


Kroatien levererar

Hemma i Sverige nu, hade väldigt segt wifi på hotellet så kunde inte uppdatera bloggen. Eftersom vi flög från Danmark så är jag i Skåne just nu, är hemma vid 2 inatt, kul!

Imorgon ska jag ta moppen hem till mamma och rida framförallt! Ska gosa med hästarna hela dagen, skämma bort de med massa gott!
Ska även försöka ta mig ut och springa oxå, slappat i 10 dagar nu och bara ätit gott. Not good!

Puss


c yah


Happy birthday

Shit, 15 bast redan! Åker som sagt till Kroatien idag, puss på er!
Hörs om 10 dagar (18 juli)


godmorgon sunshines

Blev väckt med födelsedagssång och presenter idag, vi hinner ju inte det imorgon för vi ska åka bil ner till Köpenhamn i Danmark och tar flyget därifrån ner till Kroatien. Naaaaajs
Kommer nu under dessa dagar känna på livet utan blogg och det återstår att se ifall jag vill ha blogg sen för det är oftast när jag är borta från bloggen som jag inser vad skönt det är utan. Men det återstår att se som sagt!

Idag kommer det lite släkt och firar mig.
Har än så länge fått väldigt fina saker! Har fått en moppehjälm som är sjukt snygg, svarta adidasbyxor sen ett linne som är såååååå Madde. Neonrosa som har en dragkedja i ryggen hela vägen ner så man kan alltså knäppa upp den där bak. Fett nöjd redan!

Puss


Vem är Pantis?

Jag har bestämt mig att skriva ännu ett inlägg om vem pantis är i mina ögon.

Efter att 2 av mina vänner ridit henne nu det senaste så tänkte jag tala om för er hur det är att sätta sig på den hästen och inte veta hur hon funkar.
Pantis är absolut ingen ponny som du kan hoppa upp på och tro att du kan rida. Tvärtom, hon väljer sin ryttare och är extremt känslig. Hon känner direkt när nån ny person hoppar upp, och blicken jag får av henne varenda gång då är så sjukt orolig. Hon ser fruktansvärt rädd ut, och detta är något jag aldrig sagt till nån.
Pantis valde aldrig mig, hon ville mer än allt annat på jorden få av mig. Hon kastade sig, stegrade, sprang, yeah, you know the story. Men jag är en sån sjuk fighter så jag gav aldrig upp utan tog det som en utmaning.
Man måste verkligen bli hennes vän, det är något jag lagt märke till väldigt väl för så fort jag blev vän med henne så gick allt så mycket lättare.

Pantis får man absolut INTE ta i munnen, även när hon har hack. Man måste krama tygeln hela tiden, hon kan inte ridas på rakt spår utan måste hela tiden sättas i arbete och jag inser vilket band jag faktiskt har med henne. Jag kan faktiskt rida henne som ingen annan kan, och även om jag rider henne så att det ser så lekande lätt ut så borde ni hålla eran käft för detta är ingen lätt ponny.

Det har även varit väldigt mycket prat om min eftergift jag ger henne över hinder. Även många andra hästar. Jag har slitit som en hund över att ens röra handen över ett hinder och äntligen har jag lärt mig att göra det självmant. Jag ger Pantis väldigt mycket eftergift och det är endast för att hon är så himla känslig. Asså man behöver bara tänka vad man vill göra. Tänk trav och jag kan svära på att hon börjar trava. MEN tar man i tyglarna och inte släpper henne över hindret så kan jag sätta allt på att hon kommer bli okoncentrerad. Jag rider min ponny just nu som jag kan rida henne och ändrar jag nånting för snabbt hamnar vi på ruta 1 igen. Det har hänt.

Pantis är väldigt känslig och speciellt när det gäller skänklarna. Hon kan inte flytta för skänkeln eller göra massa dressyrövningar. Vi jobbar på det och det går framåt men hon har aldrig blivit ordentligt utbildad. Hon gick under en väldigt lång tid som "problemponny" och skickades till ridskola. Det värsta som kunde hända. Hon reds aldrig där, aldrig av barn, knappt av vuxna. Hon var galen och jag ljuger ifall jag säger att hon är lydig och lätthanterad.

Mina kompisar som red henne denna månaden kommenterade såhär:
"Madde, hur fan vågar du rida? Hon är galen."
"Hon väljer sin ryttare"
"Hon är EXTREMT känslig och det krävs träning för att kunna rida henne"

Denna ponnyn är en tickande bomb och jag hoppas verkligen ni tar åt er av detta inlägg. Jag har verkligen kommit en bra bit på vägen med denna ponnyn och jag älskar henne. Jag ber er att hålla er käft i styr och tänk 10 gånger innan ni skickar en kommentar. Det gör ont att få skit kastad i ansiktet, puss


Duktigt

asså sorry verkligen! Haha!
Har inte hunnit att svara på era kommentarer och kommer inte hinna innan jag åker till Kroatien heller, eller okej, jag kommer inte orka göra det rättare sagt.
Imorgon ska jag firas eftersom vi kommer sitta i en bil och ett plan hela dagen på måndag, så firas imorgon istället!
Naaaajs

Pantis fick börja sin vila idag för orkade verkligen inte rida, va för trött och lat helt enkelt, däremot så fick Dolly en ompyssling!

Puss


Riktigt motiverad!

Är så jädra bloggsugen så det är sjukt!
Ska sätta mig och svara på några av era kommentarer snart, mys!
Haft världens bästa vecka och på måndag på min födelsedag så åker jag ju till Kroatien i 10 dagar, how great???

Puss


hoppning 4 juli

 
min fina stjärna ♥

Stan

hej på er!
Känns som jag har vart vaken i flera dygn, men egentligen bara i 8 timmar! Inte vanligt att jag går upp så tidigt!

Hoppträningen imorse gick väl sådär, pantis va grymt fin emellanåt men ibland slår det verkligen över i skallen på henne och hon blir helt tokig! Jag red slut på henne helt och kände att det var ett helt galet val att jag höjde banan till 1m. Mitt fel!
Hoppas ni är sugna på bilder!

Är påväg hem från stan, mamma och jag har varit och shoppat lite!
köpte inte så mycket, en T-shirt, 2 linnen, 3 spetstrosor, en bh och en ring.

Och just det! Jag gjorde min uppskrivning om moppen idag, klarade det så har alltså moppe nu! Wihooooo!!!

Fullkomligt ÄLSKAR mitt hår på denna bilden, väldigt sällan nöjd med det men shit banana!


Prat


smakprov

här är min struts, hahah hon är bara för söt på bilden! 
 
wilma är en skicklig fotograf! :*

Bad update, som vanligt

Hejsan!
Wilma är här och det är väl det jag har som anledning till varför jag är så seg på bloggfronten!
Iaf så fotade vi väldigt fina bilder på mig och pantis idag! I klänning! ;) sug på den karamellen!
Badade även med henne och gled av i vattnet, haha ;)
BILDER????

nu ska mr. Remie ridas, heja!


Trött? NEJ

Ligger i min säng, har snackat Skype i ett par timmar nu, kollade på Vampire Diaries innan, pluggade lite oxå!

Imorgon står klockan på halv 9, ska upp och duscha innan bästa Wilma kommer! Fotar massor både imon och på torsdag, har ett par idéer på G. Puss


brännskada?

Är det nån på den här planeten som är sugen på att läsa om branden som varade hemma hos i augusti? Bland annat om min brännskadade bror och hans kompis? Hästarna under den tiden, brandbilar, chock och ambulanser? Vi va runt 100 pers på gården.
Finns det nåt intresse? I så fall sätter jag mig gärna och skriver ett långt inlägg om det nån dag :)

Två bilder:


Fröken rosa

Titta va fin hon är i rosa outfit!


Godmorgon, godmiddag?

Shit, sov till 2 idag, herregud! Kommer ju aldrig somna ikväll!

Ska ta mig något att äta nu, sen plugga lite och sen kollar jag säkert på Vampire Diaries oxå ;)

Puss


En bra dag

Dags att gå och lägga sig nu kanske?
Klockan är redan halv 2 så tänker verkligen sova ut imorgon, ingen stress utan bara ta dagen som den kommer. Plugga och rida står på schemat, dressyrpass, ganska lugnt eftersom vi red i över 2 timmar idag. Inte markarbete hela tiden såklart utan va ute i skogen en sväng oxå, skrittade en hel del!

Va väldigt förbannad innan, men det släppte när jag började snacka med finaste killen i telefon, lycklig!


Markarbete 1 juni

En väldigt fin ponny red jag idag, ni ser ju hur fin hon är i högergaloppen men i vänstergaloppen har vi fortfarande mycket att jobba på.


Pantis


tråkigt liv osv

sitter vid datan och snapchatar massa videor till folket, kan inte kalla mig normal.
förövrigt pluggar jag till uppskrivningnen till moppen, går faktiskt rätt bra! Jag har ändrat mig över dagens ridpass, har dessutom skrivit ett schema för veckan, hästarna vilar ingen dag denna veckan, de har fått för mycket vila på sistone så nu kör vi en vecka med lite mildare pass istället, för på söndagkväll släpps de ju på sommarbete! åh vad kul för dem! ♥
 
idag blir det iaf markarbete med bommar på grannens ridbana.
 
såhär ser hästarnas schema ut denna veckan!

Måndag: markarbete med bommar
Tisdag: uteritt, intervall
Onsdag: dressyr
Torsdag: hoppning, bana med trekombination
Fredag: uteritt, endast skritt och trav
Lördag: jockey på ängen, galoppsträckor runt hela ängen med KORTA läder.
Söndag: dressyr barbacka, förberedelser för betessläpp.
 
ovisade bilder från första dagarna hos mig.
 
 


vissa bilder är printade från filmer, därav kvalitén! Asså titta vilken jävla päls hon hade, haha!
min superfina ponny, du kommer alltid vara min bästa vän ♥

Godmorgon

Idag ska jag äntligen få rida pantis igen, rider förmodligen ut en runda i skogen, skrittar fram väldigt länge. Hon blir så fin när man skrittar ett bra tag! Denna veckan ska hon bara ridas hejsvejs, några ordentliga pass. Hoppar henne förmodligen på onsdag eller torsdag. Wilma är här med sin kamera då och vi ska la ta lite nya bilder osv.. Tar säkert på mig klänning och rider barbacka på ängen osv.. Woppppppaaaaa

Förövrigt har jag fullt upp hela veckan, och på söndag släpps hästarna på sommarbete hos min granne. För på måndag åker jag till Kroatien i 10 dagar, det är även min födelsedag då! 15 år!!!

Hästarna kommer alltså få helt vila i 10 dagar MINST, får se hur mycket de lagt på sig under den tiden ;)

Puss


RSS 2.0