dagens uteritt

Tanken var att vi skulle blanda mellan skritt och trav. Galoppen skulle komma längst in i skogen på vändplanen och Pantis var såååååå fin. Hon har verkligen blivit hur lydig som helst. Visst, det finns stunder då det bara brinner mellan öronen på henne men annars så! :')
fin form hela vägen och lugn trav för det mesta. Är så sjukt taggad till på söndag!

Ska gå upp imorgon ganska tidigt och äta sen cyklar jag till stallet. Ska nämligen rida i genom båda hästarna i ca 15 min. Jobba stenhård form och verkligen mjuka upp de inför söndag. Gav en enormt stor effekt på Pantis förra gången så hoppas på det denna gången med! :)

Ska även göra alla sysslor, putsa utrustning, fläta man (kanske ska ha knoppad) och tvätta benen + svans.
Godnatt!


Högst på önskelistan


Skogeeeen


Uteritt!

precis kommit hem från skolan. Okej, nu ljög jag men jag kom hem för nån timme sen. Väntar på att Ida ska komma så vi kan rida ut en sväng. En ganska kort runda, intervall. Längst upp på den ridvägen finns en vändplan och där kommer jag jobba i genom henne i alla gångarter. Rider med martingalen idag.

Puss
125-130


Klänning

Hittade till slut en klänning på vero moda som var helt okej. Kan ju säga att jag aldrig varit en tjej som bär klänning. Aldrig riktigt gillat det men på skolavslutningar har jag det alltid nu för tiden! Får se om jag ska ha vita converse till eller om jag ska ha svarta klackskor.
Ska även försöka färga håret brunt innan skolavslutningen. Är såååå sugen på det nu!

Bild på klänningen får ni nån annan dag!


På A6

Kollar efter klänning till skolavslutningen. Är hur kräsen som helst som vanligt. Tycker de flesta klänningar är "BLÄ".

Puss


Pay and jump

På söndag kommer jag och ida ta med oss både pantis och remie på pay and jump i Tranås. Tycker ni alla ska komma och kolla och hälsa om ni ser mig! (Haha, låter som jag är känd men är väldigt långt ifrån det) men jaja :)

Pantis och jag kommer att hoppa 80 & 90 cm. Var på Tranås ridklubb för 2 veckor sen som hästskötare och jisses vilken grym anläggning! Skit fina hinder och grym ridbana! Alltså längtade jag tills de skulle ha pay and jump!

Är grymt taggad men tänker vi tillbaka på senaste hoppträningen känner jag mest suck över hur pigg hon va. Men hon är ju alltid lättare att rida på tävling, mycket mer fokuserad och lugn. Hemma är det mest släng hit och dit, hon skiter i om hon river eller inte osv.. Men på tävling går vi alltid runt felfritt. Hoppas på det denna gången med!
Man märker verkligen att hon brinner för detta!

Måste snart mäta pantis så jag vet ifall hon klassas som c eller D-ponny. Skulle nog tro att hon blir c ponny eftersom hon är så liten. Hoppas verkligen på det så hon får det lättare i klasserna!
Isf hoppar vi LC och LB imon. Annars är det ju LD och LC :)

Skit samma typ, hehe.
Godnatt!


Dagens ridpass

Shit va fin pantis va idag. Red fram med bett vilket inte fungerade nånstans. Hon gick med huvudet högre än någon annan gång, skinnet i manken skrynklade sig till och med. Hon försökte stegra flera gånger men man märkte att hon verkligen inte ville göra mig illa. Gullis <3

Bytte till hacket innan jag började rida på riktigt. Red dressyr i paddocken vilket gick så jädrans bra. Hon börjar bli fin nu alltså! Körde mycket tempoväxlingar, serpentiner och övergångar. Jobbade rätt lagom mycket på volt. Tränade även på galoppfattningar från skritt och halt.
Mycket lydnad och tro det eller ej men den börjar faktiskt sitta nu. När jag ber om halt så gör hon halt.

Hsjdjflflsbshsjsdj vad bra hon går nu för tiden :')))))

bildbrist osv


Riktigt skönt!

Hej på er, väntar på att bussen ska komma. Har pluggat klart alla läxor nu och hunnit skriva skit mycket! Skrivit klart ett prov och sedan en SO inlämning. Känns skit skönt att slippa läxor nu. Så nu har jag inga fler läxor denna veckan! SKÖNT!
Förövrigt så ska jag hem och rida nu, det förtjänar jag efter 5 timmars plugg här i skolan. Puuuh

Pantis ska ridas i genom, kommer rida i paddocken, dressyr med mycket vägar, ställningar och galopp. Känns som en stabil dag. Puss


Dagens outfit

Lycklig!


Ensam

Sitter helt ensam i ett klassrum i skolan och pluggar. Väldigt roligt eller hur?

Musiken är med i lurarna, som vanligt!


En otroligt underbar ponny.

Pantis är en väldigt speciell ponny, men hon har just DET som jag vill ha. I hanteringen är hon världens mest underbaraste ponny, hur gosig och snäll som helst. Står alltid helt blixtstilla när man borstar henne. Inget matvrak utan mer godisvrak ;)
Hon slickar sig alltid runt munnen, speciellt när man kommer med vatten efter ett ridpass, då står hon hur sött som helst och tungan är ute hela tiden! Hon har väldigt lätt för att skada sig och har alltid små sår. VÄLDIGT tunnhårig på benen och i ansiktet (sjukdom?) därav varför jag egentligen vill börja rida med bett på henne igen så slipper tygeltaget sitta i ansiktet där hon har tunt med hår. Hon har otroligt svårt för att släppa in nya människor i hennes liv, nu efter 6 månader har hon börjat acceptera mig och inser att jag inte är så farlig som hon trodde.
Jag skulle mäta henne med en tumstock en gång och så gick jag fram med den till henne. Hon kastade sig åt sidan direkt och hade en otroligt rädd blick. Antar att hon tidigare blivit slagen i Holland. Sorgligt men Sant så får man slå hästar med pinnar där.

När pantis kom hit hade hon blödningar i båda bakhovarna. Hon hittade ingen vänskap med mig överhuvudtaget utan körde sitt eget race. Hon är alltså väldigt självsäker och tror på sig själv i alla lägen. Hon har enligt mig en ganska ful hoppteknik men så länge hon tycker det är kul och brinner för det så gör det inte mig något.

Pantis har en enorm förmåga till att springa, släpper man tyglarna springer hon bara fortare och fortare. Hon har ganska svårt för att fatta rätt galopp. Och man måste vara jämn i båda händerna när man rider henne, ha en bra balans så inte balansen sätts i tyglarna och ha ett stöd med benen. Man måste prata väldigt mycket med henne vilket jag ibland glömmer bort.

Haha, slarvigt äckelinlägg som egentligen inte borde publiceras, men whatever. Godnatt


Update

Haha, har verkligen inget att skriva om, vill verkligen ha bloggen kvar men just nu är det inget flyt. Varken jag eller ni har idéer om vad jag kan blogga om. Ni kanske vill ha film från det bästa dressyrpasset på Pantis hittills?

Ni borde absolut kommentera bättre!

Dagen då?
Vart i skolan, hostat som en idiot, fått näsblod osv.. Åkte sen hem och åkte till Aneby och hoppade Daisy. En riktigt stor häst! Ovanligt för mig att rida en sån stor Bamse, hehe. Gick iaf skit bra!

Imorgon har vi "operation Thailand" vilket innebär studiedag fast jobba hemma i 4 timmar.
Jag valde att åka till skolan och plugga där i 4 timmar istället. Känner att där kan jag få hjälp och så kan jag åka hem och rida på eftermiddagen. För på söndag TROLIGTVIS åker vi till Tranås på pay and jump! Hoppar isf 80 och 90.
Så nu håller vi tummarna för att pappa kan köra! :)


PLUGGGGG

Ingen lockande rubrik direkt.. Men det är exakt vad HELA min eftermiddag har bestått av. Okej, kollade på ett avsnitt av Vampire Diaries men bortsett från det..

Har inget att skriva om så alla söta människor där ute kan ju skriva lite önskemål om vad ni vill läsa om :)
Btw så kommer pantis nog inte ridas förrens på torsdag då jag har så sjukt mycket plugg..

Nattiiii


Pluggtime

Kommer spendera hela min eftermiddag åt att plugga. Tyvärr men missade så mycket i skolan den tiden jag var borta så har massa skrivuppgifter som ska in under veckan. Skit jobbigt!
Så det kör vi på idag och sen kanske jag har tid över till att rida. Skolan går såklart först.


Trevlig kväll!

Varit och firat morsdag i Östergötland nu, kom precis hem vilket innebär att jag bara får sova 6 timmar inatt, Godnatt!


Dagens ridpass

Har skrivit om detta inlägg äckligt många gånger nu, alltså får ni bara en kort sammanfattning.

Red dressyr barbacka i paddocken idag. Hon va riktigt härlig att rida, placerar detta ridpass bland de bästa ridpassen jag ridit på henne. Otroligt nöjd och sista galoppen var helt galen! Så sjukt fin rund form. Riktigt riktigt snygg var hon idag!
Lugn så in i bomben och sjukt samarbetsvillig. Rörde sig som hon blivit riden av Sveriges bästa dressyrryttare. Yeah, you name it.

Hoppade av Pantis med ett stort brett leende på läpparna. Grymt vad bra hon tog alla hjälper idag oxå! Hon gjorde halt nästan direkt när jag ville det!


snyggingen

Såhär fin ska jag försöka få henne idag. Om jag lyckas är en tidsfråga. Hoppas hon är lite trött efter igår så hon inte är så jobbig att rida. Sätter nog på martingalen till att börja med så hon är lättare att kontrollera.
Red med den igår förresten. Aldrig någonsin varit med om att hon lyssnat såååå bra på ALLA mina signaler. Hon var dock jobbig stundtals men det är sån hon är lixom. Fick bra kontakt med henne ungefär hela uteritten. Den ni! 😉

Nej men såhär fin ska jag försöka få henne idag, detta va bland de bästa dressyrpassen jag ridit på henne.


barbacka?

Godmorgon alla fina läsare, vaknade för en stund sen av min egna hosta. Slemmig i hela halsen men inte nåt snorig faktiskt!
Jag ska snart ta mig något att äta sen ska jag direkt på med ridkläderna och så blir det ett ordentligt dressyrpass i paddocken. Troligtvis barbacka så jag verkligen sätter mig ner och jobbar henne. Eller så kör vi utan stigbyglar. Beror lite på hur pigg hon verkar 😁

Senare ikväll ska jag till min släkt och fira morsdag. kommer hem sent därifrån men jaja. I veckan lär jag inte rida så mycket för nu läggs alla läxor in och jag har minst 4 läxor denna veckan som ska vara klara. Tappade ju massor i skolan nu när jag var sjuk hela veckan så ja... Lägger väl in tiden som den kommer.

Jag tycker ändå att jag börjar få i ordning på mitt monster nu, vi är på god väg!
Puss


L I V E T

matar mitt odjur i solnedgången, how great?


Ramlat av

Haha, det flyter på för mig och pantis nu, ridit 2 gånger denna veckan, ramlat av båda gångerna, haha orkar inte!
Nej men stigbygeln ramlade av i full sken i skogen vilket resulterade att sadeln gled runt då den inte va ordentligt spänd, sen ramlade jag av, 3 cm från ett berg i ett dike ':))))))'

TUR I OTUREN


Awesome

sitter i gräset med pantis som betar. Ska snart ut på en runda i skogen. How great?


Godmorgon

Sover bara bättre och bättre under natten nu och det innebär att jag håller på att bli frisk. Om jag inte har nån feber idag så ska jag ut till hästarna KANSKE rida, beror lite på hur jag mår. Longera är ingen smart grej då jag lär bli yr av det. Asså har sån panik eftersom hon vilat i snart 2 veckor! Vad fan!
Har för övrigt en riktigt jobbig hosta. Måste väl åka in till vårdcentralen imorgon och kolla det så jag inte får lunginflammation IGEN. Aldrig vill jag ha det igen. Medicinen tog död på mig. Usch. Äckligaste jag någonsin druckit (drack flytande). Och det innebär såklart att Pantis får ännu mer vila om jag får det. Nej, skärpning nu. Måste bli frisk!

Ligger i sängen och lyssnar på musik, ska snart upp och äta nåt framför Vampire Diaries. Tjatigt med det ordet nu ;)


en prick och kossor

thihi


Söt ponny


Godmorgon

Trodde att jag var påväg att bli frisk men nej, ligger hemma med 39 graders feber ännu en dag. VAD VILL SJUKDOMEN MIG?!?!
Okej, ta det lugnt.

Idag vilar hästarna ännu en dag pga att jag är sjuk. Ganska jobbigt läge, men vad ska jag göra?

Jag kommer inte åka på konfan i helgen heller, och jag hoppas verkligen jag är frisk till på söndag åtminstone. Vill ju shoppa ny skolavslutningsklänning.

Asså updaten är ju inte så rolig nu när jag är sjuk eftersom jag bara gör samma sak hela dagen. Jo, jag ligger i sängen och sover typ. Kanske kollar på nåt avsnitt av Vampire Diaries. Kanske möjligtvis äter en macka och smoothie.
FUN!


en välförtjänt kvällsmat

Ätit en halv portion mat idag, en macka och ett glas smoothie.
Detta förtjänar jag efter en tuff dag ✌


Bekännelser

• jag trodde aldrig att jag och Pantis skulle komma såhär långt på så kort tid.
• jag har haft katter i hela mitt liv.
• jag älskar iPhone, vill inte ha nån annan mobil.
• jag måste börja ta skolan på allvar innan det är försent.
• är väldigt försiktig med vad jag lägger upp på nätet.
• är blyg inför nya människor, när jag väl vet att jag kan lita på personen är jag galen.
• älskar att skratta, det bästa som finns typ.
• jag har astma och fick det av svininfluensa-sprutan.
• jag har en nackskada så lever mina dagar med nackont.
• jag vill ha en storhäst.


120 :')

åh, titta vad fin hon är och detta hoppade vi! Helt galet!
Hela 120 cm högt!


trött på det här

Usch, luggit i sängen hela dagen, vidrigt!
Vill så hemskt gärna gå ut till hästarna och mysa lite. Får se hur det blir med det. Har för övrigt dragit på mig feber nu med. 39,2. MYS


Frågestund

har ni några frågor om mig, mitt liv eller hästarna? Fråga på!


Så jävla sjuk

Igår när jag skulle gå och lägga mig tog jag febern och hade 36,5. VÄLDIGT lågt för att vara mig då min vanliga temp på kvällen brukar vara runt 37,5. Sen fick jag en sån attack så jag började frysa hur mycket som helst. Skakade som aldrig förr. Tog på mig skit mycket kläder och höjde värmen i rummet. Vaknade flera gånger inatt. Säkert runt 30 gånger och vände & vred. Drömde dessutom om Vampire Diaries ;)

Vaknade nu vi 5:00 och skulle gå upp och ta en Alvedon och gå på toa. När jag kom in på toan höll jag på att svimma, fick tag i handfatet och dörröppningen så jag klarade mig. Men jag säger att jag kommer nog inte ens gå utanför dörren idag. Usch

Haha, söt ponny <3


slutkörd

Är helt slut i hela kroppen, är trött, huvudet exploderar och kroppen värker. what could be better?

Får nog bli att sova ändå. Skolan skippar jag imorgon även ridningen. Istället går jag en promenad med hästarna i skogen påklädd med vinterkläder så jag inte fryser! (Inte bokstavligt talat)

Whatever så gick hoppträningen väldigt bra idag, trots att jag ramlade av, haha!
Nej landade på fötterna som vanligt 😌😏
Och vi slutade ju hoppa ett hinder på 120 cm. WOW vilken känsla. Aldrig hoppat så högt! Kan säga att jag inte var med henne nånstans över hindret, hon sköt mig ur sadeln hela tiden den busen 😏 är iaf skit nöjd men dock är hon inte samma häst på träningar som på tävlingar. Hon tar saker mer seriöst på tävlingar och är mycket mer samlad och lugn. Hemma är det full fart så får slita som en jädra idiot för att det inte ska gå för fort. Haha!


120 cm på pantis

22/5-13


Svar på kommentar

 
Mobilappen är den bästa av alla bloggappar! Jag älskar att blogga där men tyvärr är själva bloggen så "ful". kram! 

JUMP

Nån som är sugen på film? 😏

115 cm 💕


Myyyyys

Har det väldigt tråkigt här hemma, tröstäter hela tiden och jag hoppas inte jag är sjuk länge för då lär jag rulla fram efter allt jag ätit sen..
Har sån extrem huvudvärk, ingen feber men huvudvärken kills me.
Kollat på 5 avsnitt av Vampire Diaries och fler ska det bli! 😁

pussss


SJUUUUK

Stannar hemma idag, går på Alvedon.
Mitt huvud bankar och halsen är påväg in i en sjukdom. Usch. Jag får helt enkelt bara longera eller gå en promenad med pantis senare i eftermiddag/kväll.


Måste sova

Pantis skötte sig sådär idag, blev förbannad stundtals då hon verkligen inte går att stanna! För övrigt va hon så övertaggad så hon stegrade när jag höll i henne en gång, sa då till henne direkt och så slutade hon :')

HAHAHAHA, älska hennes läpp


pantern ska ridas!

Pantis ska ridas nu, precis vart i Aneby och ridit Merlin! En outbildad storhäst. Haha, kan ju säga att jag inte är så hemskt nöjd. Men vad kan jag begära?
Det är verkligen inte den typen av häst som jag gillar, visst han är skit snäll, jätte trevliga gångarter men så inte typen av häst jag gillar. Jag vill ha fart och fläkt, studsiga, jobbiga ponnyer. Känner mig trygg där. Pantis är den typen av häst men det ända som är "fel" hos henne är att hon är så förbannat stark så hon ibland inte ens går att ta tillbaka eller ens skritta. Men ikväll ska hon få sträcka ut, galoppera snabbt och INGEN form ska jobbas, är inte sugen på att bråka med henne då jag har så förbannat ont i huvudet. För hon är ju en aning svår att kontrollera när hon är pigg och med ca 1 veckas vila är det mer än HETT i hennes huvud.

Tungan ute som vanligt ;)


Åh :')

jag skulle ge hästarna lite godis eftersom jag och pantis firar 6 månader tillsammans idag och så kallade jag på de och de kom i full fart till mig alla 3! Mysponnyer <3


Sjukling

Fick åka hem från skolan idag, klarade inte av eftermiddagen för fick så grymt ont i huvudet och halsen. Ska ta Alvedon och krypa ner i sängen framför Vampire diareis nu, sen ska jag gå ut till hästarna och ha kalas eftersom pantis och jag firar 6 månader tillsammans idag. Wiho! ☺

Är för övrigt väldigt nöjd med designen som är gjord av Maja! (http://majaahliin.blogg.se)


hälsodag

Fyfan, sprungit orgentering, ska snart in på gymmet med skolan. Höhö


ny blogg!

Tjenare på er, nu har jag bytt portal ännu en gång, vet inte själv hur jag vill ha det. Så länge appen funkar så är jag nöjd. Men blogg.se appen är la sämst av alla som vanligt?


Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0